Tariceanu are iarasi protectie SPP!

0
384

Stirea seaca este ca presedintele Senatului Romaniei beneficiaza din nou, in mod legal, de protectie din partea Serviciului de Protectie si Paza. Dincolo insa de acest ”breaking news” surprinzator, ce-i drept, trebuie precizat de la bun inceput ca sub nicio forma Calin Popescu Tariceanu l-ar fi iertat pe generalul Lucian Pahontu. Sau ca intre cei doi tocmai ce ar fi pe cale sa se infiripe vreo ”idila politica” de ultima ora, dupa cum deja incearca sa se impauneze cel mai vechi sef de serviciu secret din Romania, Lucian Pahontu fiind adus la conducerea SPP-ului de catre Traian Basescu, inca din anul 2005!

Si tocmai pentru a ”dezumfla” din start ”gogoasa” pe care propaganda generalului Pahontu va incerca sa o serveasca pe piata sistemului subliniem ca ”toleranta” lui Tariceanu fata de singura conducere de structura anchetata intr-o comisie speciala a Parlamentului Romaniei de ”politie politica” se datoreaza strict ”cutumelor” diplomatice din jurul mandatului tarii noastre in fruntea  Presedintiei Consiliului Uniunii Europene. Perioada in care presedintele Senatului Romaniei are nenumarate intalniri oficiale cu demnitari straini. Si, oricum, dupa ce s-a mai ars in trecut cu ”ciorba” SPP-ului, iata ca Tariceanu sufla acum si in ”iaurt”, acesta alegandu-si singur, dupa un sever proces de selectie, aghiotantii din partea Serviciului de Protectie si Paza. Masura mai mult decat binevenita, spre deosebire de premierul Viorica Dancila, care pare a fi ”inghitit” cu prea multa lejeritate ”resursa umana” pusa la dispozitie de generalul Pahontu…

Pe invers fata de Dancila

Cu o inconstienta greu de explicat pentru detinatoarea unei functii care are totusi pe organigrama Guvernului atatia consilieri pe langa ea, Viorica Dancila continua sa fie ”documentata” la greu de catre unii din sepepistii trimisi pe langa premier de catre generalul Pahontu. Si asta in conditiile in care premierul Romaniei avea la indemana posibilitatea ca, aidoma atator alti demnitari sa ceara ”nominal” aghiotantii, dintr-o lista mai larga pe care ar fi urmat sa i-o puna la dispozitie conducerea Serviciului de Protectie si Paza. Numai ca, lipsita de consilieri si de consilieri vigilenti pe domeniul securitatii, penetrarea obiectivului informativ din jurul Vioricai Dancila a fost o adevarata floare la ureche pentru oamenii generalului Grigoroaia, seful Sectiunii a 3-a si cei ai colonelului Toma de la Sectorul Paza. In schimb, cu totul altfel stau lucrurile cu presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu si oamenii din jurul acestuia avand grija ca selectia aghiotantilor SPP acceptati in cele din urma sa fie una de-a dreptul draconica. (Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here