Dincu, executat de Dragnea!

0
639

Gata, visurile frumoase de remarire politica ale unuia dintre cei mai vechi ”combinagii” ai politicii romanesti s-au spulberat zilele trecute. Cand, dupa cum sustin sursele noastre,  intre ”domn’ profesor” si Liviu Dragnea ar fi avut loc o cearta  violenta, in urma careia liderul Partidului Social Democrat i-a dat pur si simplu papucii celui care se visa din nou vicepremier. Insa dincolo de lovitura resimtita din plin de unul dintre ”tatucii” grupului de la Cluj, situatia este la un pas de a degenera, Vasile Dincu lamentandu-se cui are timp sa-l asculte chiar ca se teme de razbunarea lui  Liviu Dragnea, fara a mai pomeni insa si de ce este Dragnea foc si para pe el. Si anume pentru ca, pur si simplu l-ar fi prins cu ”combinatia” politica in gura, desi ”domn’ profesor” s-ar fi jurat mai ceva ca ”Zdreanta” ca el unul nu face asa ceva…

Oricum, cert este ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, Dragnea i-a dat ”delete” lui Dincu, avand totodata grija ca acesta sa nu mai vorbeasca si sa faca promisiuni neonorate apoi in numele presedintelui PSD. Si in luarea acestei decizii transante pentru un politician care s-a increzut totusi poate prea mult in ”vrajeala ideologica” a lui Vasile Dincu a contat se pare nu doar ”picatura” care a umplut paharul in timpul recentei vacante, dar si tot mai alarmantele avertismente venite din partea initiatilor sistemului care il consiliaza din umbra pe presedintele PSD. Informari care , fie vorba intre noi, aproape ca sunt ”copy paste” cu cele care ”curg” in aceste zile inspre liderul pesedist si despre ”haiduciile” lui Codrin Stefanescu. Oricum, iata ca la doar cateva luni de cand Dincu se dadea din nou vicepremier pe la Ambasada SUA , ajungand chiar sa-si mute si ”juma’ de catedra” la Bucuresti, chipurile tocmai in acest scop, a si ramas fara principalul sau ”os” de ros! Si anume statutul de unic ”liant” intre Liviu Dragnea si fratiile transpartinice din sistem si politica deopotriva. Iar daca Dincu a fost deja ”executat”, probabil si ”ideologia” de coabitare cu sistemul pe care acesta i-o tot propovaduia lui Dragnea nu va mai avea aceeasi trecere de acum inainte pe langa presedintele PSD-ului… Mai ales ca ”inceputul sfarsitului” pentru Dincu pare sa fi fost declansat  inca de cand dezvaluiam existenta ”clonarii” dosarului ”Volga neagra” la DNA – Structura Centarla si Structura Teritoriala Oradea.

Se da amenintat

Iata ca nici nu a apucat bine Vasile Dincu ”sa-si linga ranile” dupa cearta de saptamana trecuta cu Liviu Dragnea, ca acesta a si trecut la aplicarea unui plan prin care sa salveze impresiile, astfel ca deja s-a ”legendat” ca si cum nu ar fi decat un fel de victima colaterala a unei grupari rivale grupului de la Cluj, care l-ar fi ”imbarligat” impotriva sa pe presedintele Partidului Social Democrat. Asta cu toate ca la varful sistemului se stie foarte bine ca Dragnea a pus practic piciorul in prag abia dupa ce ”domn’ profesor” ignorase ultimele avertismente din ultima vreme, prin care i se cerea sa o lase mai moale cu vechile sale ”combinatii”. Iar strategia de ultima ora aplicata de Vasile Dincu este cu atat mai surprinzatoare cu cat acesta nu doar ca recunoaste in anturajul sau intim ”ruperea” oricaror legaturi cu Liviu Dragnea, desi acesta nu a facut deloc ”tapaj” pe subiect, dar chiar lasa de inteles ca liderul PSD i-ar purta acum sambetele…

Probleme in ”Paradisul de la Cluj”

Iata insa ca situatia din ”Paradisul” de pana acum de la Cluj pentru fostul vicepremier este cu atat mai sensibila cu cat, aproape concomitent cu ”ejectarea” sa din grupul ramas loial lui Liviu Dragnea s-ar fi consumat si o alta cearta cu puternice implicatii, inclusiv financiare. Este vorba despre cel putin o racire a relatiilor dintre Ioan ”Nelu” Varga, cunoscut si drept ”miliardarul fantoma” al lui Vasile Dincu si Abris Lelbach, reprezentantul fondului de investitii german care a dovedit o controversata generozitate in operatiunile financiare si investitiile desfasurate in Cluj si Transilvania in general pe mana partenerilor romani. De altfel, dupa cum dezvaluiam inca din 26 august anul trecut, ”citadela tacerii” in care se invarteau afacerile derulate de miliardarii consiliati de Vasile Dincu, Nelu Varga si nasul Ioan Bene urma sa fie spulberata de un raport contrainformativ care viza ”combinarea” magnatului Abris Lelbach, reprezentantul unui influent de investitii german, care insa mergea ”pe pierdere” in toate investitiile derulate prin intemediul miliardarilor fara chip” din Cluj. Ceea ce a si dus de altfel la interesul manifestat de catre fiscul german, la solicitarea unora dintre cotizantii de buna credinta ai fondului la unele escapade financiare si nu numai derulate in Romania. Deci, pe langa pierderea auto-trambitatului sprijin politic, iata ca acum s-ar putea deteriora si situatia financiara a ”miliardarilor fara chip” de la Cluj!

Rus e pe plus!

Si uite cum fara sa vrea Vasile Dincu si-ar putea duce acum aminte de amenintarile reciproce de dupa ruperea relatiilor cu fostul sau ”camarad” Ioan Rus. Iar durerea lui ”domn’ profesor” este probabil cu atat mai mare cu cat, in timp ce ”falanga” sa desprinsa din ”Grupul de la Cluj” se scufunda in mediocritate, afacerile lui Ioan Rus ii merg ca ”pe roatele” firmei de transport in plin mandat de primar al lui Emil Boc! Si daca unii initiati ai sistemului sustin ca  influenta lui Vasile Dincu la varful actualei puteri politice ar fi deja istorie, interesant este ca ”executia” sumara a acestuia poate fi decodata in acelasi timp si ca un avertisment, probabil ultimul, pentru alti ”combinagii” care ”capuseaza” actuala coalitie de guvernare. Sau barem pentru o parte din ei…(Catalin Tache).

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here