Iohannis e în stare să facă orice. Dacă va sări iar cu picioarele pe Constituţie vom acţiona

0
385

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a avertizat, după ce Comitetul Executiv Naţional a decis să o propună pe Olguţa Vasilescu la Dezvoltare şi pe Mircea Drăghici la Transporturi, că dacă şeful statului „va sări iar cu picioarele pe Constituţie” partidul va reacţiona.

PSD va acţiona dacă preşedintele Klaus Iohannis va refuza noile propuneri pentru ministerul Transporturilor şi pentru cel al Dezvoltării, a transmis miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă la Parlament, liderul PSD Liviu Dragnea.

„Ne-am obişnuit cu domnul Iohannis să fie în stare să facă orice, dincolo de Constituţie, dincolo de Lege, orice e posibil, dar ar fi o încălcare flagrantă a Constituţiei şi a deciziei Curţii Constituţionale”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă, în cazul în care preşedintele Iohannis nu acceptă propunerile PSD, este motiv de suspendare din funcţie, şeful PSD a răspuns: „În cazul în care refuză, o să acţionăm constituţional. Dacă se va întâmpla asta, aşa am convenit. În cazul în care preşedintele va sări iar cu picioarele pe Constituţie o să ne întâlnim şi să o să stabilim ce facem. (…) Situaţie nedorită de noi.”

„Să înţelegem că aveţi un plan B?”, a întrebat un reporter.

„În situaţia din România tot timpul avem cel puţin încă două planuri”, a fost replica lui Dragnea.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă şi-a exprimat speranţa că preşedintele Klaus Iohannis va da curs celor două nominalizări.

„Eu sper ca domnul preşedinte să facă aceste numiri. Să nu uităm că am intrat în linie dreaptă pentru preluarea şi exercitarea preşedinţiei Consiliului UE. (…) Eu cred că în acest moment nu ne putem juca cu deciziile pe care le luăm, ni s-a cerut consens, ni s-a cerut să fim conştienţi că avem o mare responsabilitate. Eu sper ca să luăm în calcul toţi acest lucru şi ca domnul preşedinte să facă aceste nominalizări având în vedere faptul că în scurt timp trebuie împreună cu toţi membrii cabinetului să mergem la Bruxelles să ne întâlnim cu colegiul comisarilor”, a precizat Dăncilă. (Ana Ion/Epoch Times România)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here