EXPLOZIV/Justitia, Internele si Armata sunt portocalii!

0
720

Şase persoane trimise în judecată în cazul de sclavie descoperit de poliţişti în 2016 în localitatea argeşeană Berevoeşti au fost condamnate definitiv la pedepse între patru şi zece ani de închisoare. Cei şase au fost ridicaţi de la domicilii, joi după-amiază, pentru a fi duşi în penitenciar.

Poliţiştii argeşeni au pus în aplicare, joi după-amiază, şase mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele a patru bărbaţi şi două femei, trimişi în judecată în dosarul de sclavie de la Berevoeşti.

Cei şase, care sunt rude, au fost condamnaţi definitiv de Tribunalul Argeş la pedepse între patru şi zece ani de detenţie, iar joi după-amiază au fost ridicaţi şi urmează a fi duşi în penitenciar.

Tovarase general in rezerva cu trei stele Coldea (Sa traiti!), cu umilinta si supusenie va rugam a ne permite sa va deranjam cu Berevoiestiul! Dv., aflat prin mila si scaraba Domnului, a jocului politic parsiv, conjunctia nefavorabila a astrelor si starea bahica a lui Basescu, timp de 11 ani in functia de prim-adjunct al directorului SRI, nu ati cunoscut lucrurile gravissime petrecute acolo? Nu, nu ne referim iar la ,,zăcământul” de documente ale Securității descoperit în 1991 pe dealurile de la marginea comunei de Petre Mihai Băcanu, ingropate si distruse prin ardere de un grup de ofiteri SRI tembeli, ci de cazul de sclavie din acest secol de gratie XXI, anul 2016. Micuța comună musceleană Berevoești, a intrat, după un sfert de veac, din nou în istorie drept primul ,,târg de scalvi” al României moderne. Nu va luati dupa niste ziaristi limitati care identifica simplist vinovatiile la primar si seful de post.

Nu, cazul revoltător de sclavie din Berevoieşti, ajuns si în presa internaţională (ABC News, Reuters şi Dailymail), este unul de o cruzime si teroare nemaiintalnite care au domnit ani de-a rândul în judeţul Argeş. Zeci de oameni şi copii vulnerabili au fost răpiţi, înlănţuiţi, înfometaţi şi forţaţi să muncească sau să se bată unul cu celălalt pentru distracţia stăpânilor timp de un deceniu. In data de 13 iulie 2016 (cand erati pe „cai” mari in conducerea serviciului pe care l-ati distrus si PATAT) procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în comuna Berevoieşti, satul Gamacesti, si au descoperit că mai multe persoane, inclusiv minori, erau legaţi, bătuţi, obligaţi să muncească, dar şi să comită infracţiuni. Aceştia trăiau în condiţii inumane, unii au fost găsiţi de procurori legaţi în lanţuri precum animalele. În aceste condiţii au fost găsiţi şi copii cu vârste cuprinse între 10-12 ani. Potrivit anchetatorilor, la percheziţiile domiciale efectuate au fost găsită suma de 228.000 de lei, aproape un kilogram de bijuterii din aur, 9 drujbe, precum și 3 autoutilitare care au fost folosite în activitatea infracțională. De asemenea, au fost depistate cinci persoane vătămate legate în lanţuri, respectiv trei adulți și doi minori cu vârste cuprinse între 10-12 ani.

Mii de hectare de pădure din localitate şi împrejurimi au fost rase de pe faţa pământului, Argeşul ajungând, în câţiva ani, campion la acest capitol. Iar unii se dau de ceasul mortii ca primarul, pădurarul, poliţistul… n-au ştiut. Ba au stiut prea bine, insa ei sunt niste pioni mici, nenorociti, iar cazul este de securitate nationala! Sau nici asta nu este, cum nici HEXI PHARMA nu a fost??!!!

Domnule Coldea, ca v-a “spalat” Comisia SRI cu cazul de “politie politica” la Aspazia Cojocaru, mai treaca – mearga. Ca aceeasi Comisie SRI, prin ilustrul presedinte SRI Georgian Pop, v-a protejat de reclamatiile Elenei Udrea si ale Alinei Bica, iar prietena dv. de la DNA, Laura Codruta Kovesi, a facut urechea pleasca am vazut si acceptat cu greu. Ca HEXI PHARMA nu e un caz de securitate nationala n-am inteles, dar am priceput tot de la Comisia SRI si de la Presedintele Klaus Iohannis (caruia ii cad nadragii in vine de teama SRI-DNA), ca v-ati fi facut datoria, informandu-I pe beneficiarii legali. Dar la Berevoiesti, ioc. Sau s-a desfiintat SRI Arges?! SRI nu s-a sesizat pe profilele A si W, deoarece incalcarea timp de 10 ani a drepturilor si libertatilor fundamentale la viata, sanatate, libertate etc. ale zeci de cetateni nu prezinta interes pentru siguranta nationala pe „Apararea Constitutiei”?! Ori pădurile României nu sunt de un interes naţional atât de mare, incat sa constituie un caz pe W – crima organizata autohtona, eventual pe C – Securitate economica. Nu cumva prebuia deschis un caz complex, in cooperare in interiorul SRI, sub controlul si coordonarea unitatilor centrale de profil, daca nu cumva si in atentia prim-adjunctului?!

Sau poate ati ştiut, ati făcut si aici nişte informări anemice, iar destinatarii s-au considerat… informaţi, precum Klaus Iohannis ?!!!

La modul serios si responsabil, in mod legitim si argumentat, rugam Comisia parlamentara de control asupra activitatii SRI sa nu intre in vacanta si sa mai faca un efort din acela inutil si fara rezultat, si sa se autosesizeze si sa cerceteze daca SRI a respectat legile romanesti in acest caz!

Tovarase Coldea, scuze din nou de deranj, poate tocmai va ocupati cu vreo vila, ceva, vreo afacere cum numai dv. stiti sa le faceti sub acoperire, dar sclavia, traficul de persoane, violul in grup, tortura, savarsite de zeci de clanuri tiganesti asupra a sute de persoane vulnerabile, rapite, puse in lanturi, copii, dar şi persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice ori cu situaţii materiale precare, care au fost forţate să muncească sau să practice cerşetoria, „prin procedee care au adus victimele în stare de aservire şi de lipsire de libertate” etc., noi credem ca este un caz clasic de verificari informative de securitate nationala!

Dar ce conteaza parerea noastra, cand dv. sunteti doctor in stiinte militare si l-ati avut mentor si coordonator pe generalissimul Gabriel Oprea, specialist in izmene si alte probleme de intendenta!

In incheiere, va intrebam si noi, de curiozitate: ati citit comunicatul DIICOT sa vedeti ce grozavii se petreceau acolo? Va redam doua pasaje:

„În unele cazuri victimele erau răpite din locuri publice (de langâ biserici, gări şi autogări) sau chiar din propriile locuinţe şi ulterior transportate de către membrii grupurilor infracţionale la domiciliile lor, unde aceştia prin constrângere forţau victimele să efectueze zilnic diverse munci şi activităţi atât în gospodăriile suspecţilor cât şi în proximitatea localităţii, respectiv: sa măture în curte, să spele rufe, să îngrijească animale domestice, să taie ilegal arbori din pădurile din apropierea localităţii şi să transporte masa lemnoasă cu ajutorul cailor înapoi în gospodării unde lemnele erau încărcate în autoutilitarele suspecţilor care se deplasau cu acestea în zona de sud a României (în principal în judetele Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantităţile de lemne sustrase”.

„De cele mai multe ori victimele nu primeau mâncare iar când primeau li se ofereau resturi de mâncare, erau legate (cu lanţuri sau chingi) sau încuiate pe timpul nopţii pentru ca acestea să nu poata fugi iar unor victime li se aplicau tratamente umilitoare (erau dezbracate complet şi udate alternativ cu apă rece şi caldă; erau legate de mâini şi picioare şi puse să manance de pe jos, erau puse să se bată între ele pentru amuzamentul suspecţilor, li se arunca mâncarea pe jos, etc). Exista suspiciunea ca unele dintre victime au fost violate sau abuzate sexual”

La sfârșitul lunii ianuarie, alți șapte stăpâni de sclavi au fost condamnați la pedepse între 4 și 13 ani de închisoare cu executare și la plata a 20.000 de euro daune.

Iar în septembrie anul trecut, cinci dintre membrii grupului infracţional descoperit de către procurorii DIICOT la Berevoeşti, în judeţul Argeş, au fost condamnaţi definitiv pentru infracţiunea de trafic de persoane, aceştia primind pedepse cuprinse între trei ani şi cinci ani şi patru luni de detenţie.

Pe rol mai sunt încă două procese cu alţi 19 de stăpâni de sclavi judecaţi.

S-auzim numai de bine, ex-generale, SRI sub “umbrela” ta nefasta s-a ocupat de altceva!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here