A trait la Campina si a murit la Targoviste: Legenda Constantin Mudava

0
826

A trait la Campina si a murit la Targoviste: Legenda Constantin Mudava va rămâne în istorie, măcar pentru legătura ciudată dintre acest personaj și familia Ceaușescu. 

La 83 de ani, „vindecătorul” – după cum singur se numea – a pierdut contactul cu lumea celor vii.

Suferise, în mod succesiv, un infarct și un atac vascular. Așa că decesul a venit într-un mod oarecum firesc și așteptat.

„Nu a mai reacţionat când vorbeam cu el. Se uita undeva departe. Acum un an a făcut un accident vascular cerebral. L-am găsit căzut în casă. Îşi revenise, era pe picioarele lui. Acum a suferit un infarct. Era tot singur acasă. A fost găsit şi dus la spitalul din Câmpina, iar de acolo l-am adus aici, la Târgovişte. Nu şi-a mai revenit, oricât aş fi făcut. Era rău de tot. A murit în somn, la Secţia de Îngrijiri Paliative”, a declarat fiul său, George Mudava.

În ultimii ani, Constantin Mudava a trăit și profesat în Câmpina, pe Aleea Luminii, din cartierul Câmpinița, într-o casă modestă (vezi foto stânga).

Însă mulți l-au acuzat că strânsese o avere fabuloasă, în Prahova și în județul vecin – Dâmbovița – unde se și născuse.

Pentru unii  – om înzestrat cu puteri paranormale, miraculoase, pentru alții – doar un șarlatan, Constantin Mudava era genul de personaj care nu lăsa pe nimeni indiferent.

Vraciul a ajuns faimos pentru că lumea vorbea că însuși dictatorul Ceaușescu s-ar fi tratat la el de diferite afecțiuni.

“Sunt Fenomenul Vindecator pentru tot felul de boli Constantin Mudava. M-am nascut si am crescut cu acest fenomen vindecator benefic pentru oameni. La varsta de 5 ani l-am descoperit si practicat pe bunica mea, pe care am vindecat-o de reumatism. Ulterior l-am educat, cultivat si practicat. Am fost solicitat de catre seful statului din acea perioada, Nicolae Ceausescu, care m-a incadrat la Scornicesti, judetul Olt, unde conducea clanul Ceausescu-Barbulescu, cu contract de munca si unde mi-au creat conditii bune de lucru cu 3 cabinete. Acolo am practicat aceasta medicina generala pe mii si mii si mii de oameni din tara si din strainatate, pe tot felul de afectiuni si boli, incurabile prin medicina clasica”, se promova el singur pe facebook.

Dar nimeni nu știe dacă aceste lucruri reprezintă adevărul sau sunt doar fabulații. Mudava susținea că tratează bolile prin bioenergie.

În anul 1996, Constantin Mudava a candidat la alegerile prezidențiale, acolo unde a cules doar 0,31% din voturi.

Duminică, el va fi înmormântat la Cimitirul Central din Târgoviște.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here