EXCLUSIV/„EXTRATEREȘTRII” in PRAHOVA/ EVENIMENTUL RUTIER DE LA SECĂRIA ESTE ANCHETAT DE PROCURORII DE LA SINAIA CA ȘI „FRAUDĂ LA VOTUL ELECTRONIC”!

0
656

Inspecția Judiciară face cercetări în ceea ce privește modul în care a fost deschis dosarul violențelor de la protestul de la 10 august. Inspectorii judiciari au ajuns la concluzia că trebuie să facă cercetări și în ceea ce îi privește pe Gheorghe Cosneanu, șeful secției militare, dar și pe procurorul militar Codruț Mihalache, transmite Antena 3.

Cei doi procurori au delegat și desemnat în dosarul violențelor tot procurori de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, încălcând astfel un ordin al procurorului general. Potrivit ordinului, dosarele preluate de la un parchet inferior nu pot fi instrumentate de procurori delegaţi de la acelaşi parchet. Acel ordin ar fi fost revocat de Augustin Lazăr, însă după delegarea procurorilor military Bogdan Pârlog, spun inspectorii judiciari, a ajuns în Piața Victoriei după ce a fost chemat de un șef de serviciu din cadrul Jandarmeriei, a ajuns după-amiază și a stat în curtea Guvernului până la ora 4 dimineață. În timp ce era acolo ar fi dat recomandări jandarmilor, iar la momentul respectiv nu a prezentat nicio intenție de a se sesiza sau a deschide un dosar privind protestul, însă apoi a mers la Parchet unde s-a sesizat din oficiu.

Procedurile ar fi fost încălcate, pentru că Bogdan Pârlog nu și-a informat superiorii, nici privind prezența în piață, nici sesizarea din oficiu. Mai mult, Pârlog și-ar fi mințit superiorul, pe procurorul militar Ionel Corbu, atunci când a fost chestionat în privința prezenței în Piață. Culmea, pe 21 august, după ce PÎCCJ a preluat dosarul, procurorul Crobu a fost şi el delegat la Parchetul General.

Incisiv de Prahova a sesizat public atat aceste fapte cat si eu despre dosarul cu incidentul de vînătoare cu PAHONTU, încălcalcarea chiar a C.Pr.Pen si nu numai ORDINUL P.G. In acel dosar acelasi COSNEANU a dispus delegarea lui Toma de la Ploiesti la S.P.M. Sa faca dosarul ce fusese preluat de la Ploiesti.Toata ancheta facuta de Toma in acel dosar (după delegarea sa la Buc.) este lovita de nulitate deoarece încalcă acelasi Ordin al P.G.invocat de inspecția judiciară. Aceasta este chiar abatere disciplinară.

Accidentul de vînătoare la care face referire a avut loc în 2012. Competenta dosarului era la parchetul civil deoarece fapta nu era in legatura cu serviciul, bănuit a fi autorul uciderii din culpă fiind fostul șef SPP-Serviciul Prahova, care a si fost trimis în final, în judecată.

In anul 2014 a intrat în vigoare noul C.PR.PEN. care a trecut competenta la parchetul militar (febr.2014) iar dosarul a ajuns la proc.Toma-Ploiesti.

In vara anului 2014 spaima generalilor din sisteme, procuror magistrat Vasile Doana a plecat de la DNA, revenind la Parchetul Curții Militare. Constatînd ca aici nu prea era de lucru (dosare puține si subtiri) a venit la Ploiesti sa preia de la Toma dosare mai grele. A găsit acest dosar constatînd ca la vînătoarea cu incidentul a participat si Pahontu Lucian care’imediet dupa incident a părăsit in mod suspect zona , cu acordul IPJ PH – comisar sef Gheorghe Parepa.

Procurorul militar Vasile Doana care a arestat mai multi generali din sistemele de informatii si a reusit condamnarea lor, in special al celor de la SRI, a decis să preia acest dosar avind informatii CERTE ca de fapt fusese un braconaj (adică nu exista autorizatie si ca aceasta se eliberare ulterior incidentului).

Surpriza. Sistemul de relatii a sefului SPP a intrat in alerta si, a doua zi dosarul a fost preluat de Sectia Parchetelor Militare condusă atunci de generalul Ion Vasilache, recunoscut ca un obedient serviciilor secrete (se temeau sa nu ajunga dosarul la magistratul Vasile Doana).

Dosarul a zăcut la Sectia Parchetelor Militare trei ani fara ca cineva sa mai faca nimic in el.

In aceasta perioada generalul Ion Vasilache a primit cele doua stele de general. Tot in aceasta perioada Gheorghe Cosneanu era la S.P.M. șeful urmaririi penale, adică gestionarul dosarelor penale (el ținînd in fapt dosarul în nelucrare).

După ce a plecat generalul Ion Vasilache la conducerea SPM a ramas…procurorul Gheorghe COSNEANU care, ca sa scape cit de cit de belea ,    l-a adus pe Toma de la Ploiesti ( delegat) special sa faca acest dosar, dar sa-l trimita in judecata doar pe șeful SPP-Prahova, fara sa-l mai cerceteze si pe seful SPP Lucian PAHONTU. Cu acest prilej Gheorghe Cosneanu a primit si el steaua de general.

Judecatorul militar Constantin Udrea a judecat aceasta cauza in anul 2017, iar la Camera Preliminara  a sesizat Procurorul General cu privire la faptul că ancheta este incompletă iar seful SPP Lucian Pahontu a fost “scapat”.

Este stiut ca comisarul sef Gheorghe Parepa de la IPJ Prahova n-a fost uitat…Asa explică unii ascensiune sa dupa 2012. (Ec Adrian Radu).

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here