EXCLUSIV/I.P.J. PRAHOVA ÎL PROTEJEAZĂ PE „PANARICĂ”, CORUPȚII/ILEGALIȘTII CU EPOLEȚI DIN ACEASTĂ ENTITATE A M.A.I.!

0
528

Nu mai este niciun dubiu că I.P.J. Prahova îl protejează cu îndârjire pe „Panarică” (Manea Vladimir), șeful de post din localitatea Secăria, județul Prahova. O recunoaște chiar purtătroul de cuvânt al acestui inspectorat, Popescu Marian, care susține în adresa nr.76835/28.09.2018 (și pe care abia în data de 01.10.2018 ne-a transmis-o, prin e-mail) că „informațiile referitoare la petițiile/sesizările cetățenilor cu privire la activitatea polițistului Manea sunt exceptate de la liberul acces la informații publice, conform art.12 lit.d) din Legea nr.544/2001”.

Numai că, ce „nu știe” dom’Popescu Marian, este chiar art.12 lit.d) din Legea nr.544/2001: Articolul 12(1) Se exceptează de la accesul liber al cetăţenilor, prevăzut la art. 1 şi, respectiv, la art. 11^1, următoarele informaţii: d) informaţiile cu privire la datele personale, potrivit legii. Ori, Incisiv de Prahova a solicitat date referitoare la activitatea profesională a lui Manea Vladimir, că nu ne interesează CNP-ul lui sau adresa de domiciliu a acestuia. Chiar nu avem ce face cu ele… de fapt, IPJ Prahova prin „vocea” lui Popescu Marian ne spune franc, în față, că: „IPJ Prahova a mușamalizat toate abaterile de la Lege ale lui „Panarică”, cetățenii Secăriei fiind doar niște … „chestii neimportante care îl abuzează pe bietul polițist, Panarica, băiat bun care știe: când, cât și cum să cotizeze la mai-marii lui protectori. O protecție de tip mafiot ce se regăsește tot mai des în M.A.I. și Poliție”.

Deci, dacă cetățenii Secăriei vor să scape de acest individ, îi învățăm cum să o facă (acest model este valabil pentru toți cetățenii României, indiferent de polițist/funcționar și de localitate):

  1. Trimiteți prin poștă electronică (e-mail), individual sau grup, sesizări la: M.A.I., I.G.P.R., IPJ Prahova, Prefectura Prahova, Primăria Secăria. Este nu doar mai „comod” ci o modaitate rapidă și cu o confirmare certă a sesizării transmise (conținut, dată, oră). La fiecare email scris, aveți opțiunea „cc” unde să inserați adresa de email a Redacției Incisiv de Prahova: incisivprahova@gmail.com;
  2. Începutul cererii/sesizării va cuprinde în mod obligatoriu: instituția/instituțiile căreia/ cărora vă adresați, nume, prenume, adresa de domiciliu și adresa e-mail petent (la care, dealtfel, solicitați să primiți răspuns) și temeiul legal: articolele: 1 alineatul (5), 16 alineatul (2), 51, 54 și 55 Constituție – e bine să le citiți înainte (dealtfel, toată Constituția e bine să o cunoașteți, pentru dumneavoastră în primul rând);
  3. Sesizarea dumneavoastră cu privire la „polițistul Panarică” va cuprinde nu faptul că „nu vă plac ochii lui” ci date concrete precum: a) la data de….. Manea Vladimir a coborât rupt de beat din autoturismul personal pe care l-a condus prin localitatea Secăria (atașez foto); b) la data de …., în inervalul orar ——-, m-am deplasat la sediul postului de poliție Secăria pentru a formula o sesizare. „Manea Vladimir (deși era în timpul orelor de program) a refuzat să îmi înregistreze sesizare” sau „ postul de poliție era închis iar Manea Vladimir se afla la cârciuma X consumând băututri alcoolice) ș.a.m.d.

Foarte important este să vă probați sesizările (fotografii, video, înscrisuri – probe). Altfel, aceste sesizări vor fi clasate ca nefiind veridice. În cazul în care doar aveți cunoștință doar despre anumite fapte, indicați: „La data de… polițistul Manea a mers cu Y și Z la service-ul T pentru ca Y și Z să-i achite reparațiile autoturismului în schimbul clasării/mușamalizării amenzii/dosarului penal etc.”.

4.După ce spuneți tot ce vă nemulțumește cu privire la activitatea „polițistului Manea” și atașați la email probele de care dispuneți (sau indicați: martori, probe), vă puteți semna sesizarea electronic sau o puteți trimite direct, uzitând formula: „față de cele prezentate, vă adresez rugămintea să îl mutați/destituiți pe numitul ………., întrucât un polițist nu protejează ilegalitățile/abuzurile/faptele penale ci participă activ la sancționarea acestora. Vă mulțumesc anticipat, nume și prenume”.

  1. Bineânțeles, cetățenii Secăriei pot protesta pașnic în cazul în care instituțiile și autoritățile statului îi obligă, în continuare să „înghită petardele umane din IPJ Prahova” și nu numai. In cazul în care doresc să organizeze o manifestație pașnică de protest, îi rugăm să ne comunice acest aspect, dar după ce își vor manifesta această intenție Primăriei Secăria.

Noi, Redacția Incisiv de Prahova, ne obligăm, public, să anonimizăm acele sesizări ale cetățenilor ce ne vor fi trimise (CNP, adresă de domiciliu, adresă de email) și să le aducem la cunoștința celorlalți, tocmai pentru ca tot mai mulți cetățeni să se implice în curățirea instituțiilor și autorităților publice locale și centrale de „petarde/căpușe bugetare”.

Alexandru Firicel – șef Departament Investigații

N.R. Lipsa de implicare a cetățenilor țării, frica acestora de „monștrii sistemului” ce s-au „legat” cu lanțuri de funcțiile publice, au condus la situația în care orice „panaramă incultă și indolentă” să ne batjocorească.

Numai că, un sistem democratic nu poate exista decât dacă cetățenii statului se implică activ. Neimplicarea cetățenilor în viața statului democratic va conduce la instaurarea dictaturii/anarhiei dar, mai ales, la faptul că suntem și vom fi, în continuare, conduși de „panaramele societății românești”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here