EXPLOZIV/Capi ai serviciilor secrete implicati intr-o retea PRIVIND mutarea ”banilor negri pentru zile albe” tocmai in Africa/Coldea si Ciocirlan, la mana lui Hellvig!

0
674

Tocmai pentru că ziarului Incisiv de Prahova nu-i place „să vorbească vorbe”, Legea fiind una pentru toți, în cazul manipulării ecologiste de la Băicoi am continuat investigațiile rezultatul fiind (așa cum ne așteptam, de altfel) o crasă dezinformare a unor „ecologiști” politizați.

Dar, să începem cu 22 martie 2016 când  Jurnalul Național titra articolul: Falșii ecologiști din groapa intereselor în care autorul spunea, cităm: „O mișcare de protest a ecologiștilor din Băicoi a fost larg mediatizată. ONG-ul a mobilizat cetățenii, i-a dotat cu lozinci și eșarfe, marșul a ajuns la porțile punctului vizat care este o rampă unde se depozitează și procesează deșeuri. Vocile cetățenilor acuzau activitatea de management a deșeurilor care ar avea un efect devastator pentru sănătate și mediu.

        Informații din spatele spectacolului mediatic dau și o altă interpretare protestului civic de la Băicoi. ONG-ul organizator s-a înființat cu câteva zile înainte de protest, iar șeful mișcării este cumnatul primarului. Edilul din Băicoi are probleme cu legea și este un adversar al depozitului conform de stocare a deșeurilor țintit și de cumnatul oengist. În oraș este o groapă ,,istorică” neconformă de deșeuri, închisă formal de Consiliul Județean din 2009, iar autoritățile de mediu sunt în divergență cu interesele primarului care nu a rezolvat problema. În campania electorală, un cal de bătaie bun de călărit poate fi aruncarea răspunderii pe firma care ecologizează potrivit normei europene și-l duce departe pe primar de focarul gropii neautorizate.

Este de notorietate faptul că județul Prahova este un județ cu o activitate petrolieră intensă. Giganții petrolieri fiind cei care „dictează politica județeană”, inclusiv pe cea de mediu. O recunoaște chiar și Oficiul pentru Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova în adresa nr.8813/286/26.09.2018: 66 de puncte petroliere, 3 societăți pentru salubritate și ecologizare care funcționează legal și, bineințeles, nelipsita groapă veche de gunoi neecologizată (de 11 ani) din localitatea Băicoi despre care „marii luptători pentru un mediu curat” tot timpul uită.

        GARDA DE MEDIU PRAHOVA SE ASCUNDE, PRECUM HOȚUL CARE FUGE DE POLIȚIE!!!

  Această entitate ce ar trebui să fie publică, nu își afișează adresa de e-mail pe sitte, deși Legea nr.544/2001 privind informațiile publice o obligă. Adresa de e-mail o afișează „numai abonaților”… adică, celor care „sunt ai lor” („membrii cotizanți”, șpăgarii lor de suflet ș.a.m.d.). Am încercat și noi să le trimitem, la adresa de e-mail, o solicitare și nu am reușit așa că am trimis-o la ministerul mediului și la Asociația pentru Protecția Mediului Prahova (să o primească de la cele 2 autorități). De primit, au primit solicitarea (de la cele 2 autorități) însă nici așa nu au vrut să ne răspundă căci, securistul „Fane oase” (comisarul de mediu Popescu Ștefan) știe în ce „încrengătură” ilegală a intrat și încearcă să scape cu ajutorul „prietenilor de potlogării”… subversiv… la fel cum a amendat, fără probe, societatea Vitalia: „Dacă-i ordin, cu plăcere! Așa e la securitate!”

OMV PETROM REFUZĂ, DEASEMENEA, SĂ RĂSPUNDĂ SOLICITĂRII INCISIV DE PRAHOVA!

OMV Petrom nu are nicio „greață” în zona localității Băicoi unde Hidrogenul Sulfurat depășește „cu intermitențe” valorile normale. Doar este la „adăpost” acest gigant petrolier. Oare?

        CE „OMIT”, CU BUNĂ-ȘTIINȚĂ ȘI REA-VOINȚĂ „ECOLOGIȘTII” DE LA ECO NATURA COMUNITĂȚII BĂICOI DAR ȘI GARDA DE MEDIU PRAHOVA:

Problema cea mai dificila în România o constituie materialele periculoase : namolurile toxice; produse petroliere; reziduuri de la vopsitorii; zguri metalurgice care sunt depozitate in comun cu deseuri solide orasenesti.

        Surse de hidrogen sulfurat in aer

        Materiile proteice, vegetale si animale, sunt descompuse de bacterii, formandu-se hidrogen sulfurat. Se dezvolta mai ales in apa neaerata a baltilor sau a apelor poluate. Se gaseste in gazele naturale, titei, depozite de sulf, in gazele vulcanice si in izvoarele sulfuroase. In titei se gaseste ca atare sau ca sulfuri organice.In timpul tratarii titeiului, compusii cu sulf sunt convertiti in hidrogen sulfurat sau mercaotani. Din circa 2,38 milioane litri de titei se obtin circa 50 tone de hidrogen. Datorita faptului ca otraveste catalizatorii utilizati la tratarea produselor petroliere, sulful trebuie eliminat. Hidrogenul sulfurat se degaja in unitatile de cracare, de rafinare catalitica si de recuperare a sulfului. In rafinarii au loc scapari de gaze, titeiul emite vapori, distilarile brute, condensatele din canale, degaja hidrogen sulfurat.

        Hidrogenul sulfurat si sulfurile organice se produc intr-o serie de fabrici de celuloza-sulfat. S-a apreciat ca in anul 1960 aproximativ 64000 tone de hidrogen sulfurat au fost emise in atmosfera de catre fabricile de celuloza-sulfat. In procesul celuloza-sulfat, bucatile de lemnse fierb cu o solutie de sulfura de sodiu, hidroxid de sodiu, carbonat de sodiu si cantitati mici de sulfat si sulfit de sodiu (solutie alba)intr-un reactor aproximativ 3 ore, la temperatura si presiune ridicata. Grupele metoxi din lemn se scindeaza la fierbere si se transforma in metil-mercaptan CH3SH, dimetil-sulfura (CH3)2S si alti compusi sulfurosi cu miros neplacut.

        Hidrogenul sulfurat se produce in timpul operatiilor de cocsificare cu o viteza de circa 3 kg pe tona de carbune ars. Gazele degajate din cuptoarele de cocs contin circa 6000 – 13000 µg ∕ m3 hidrogen sulfurat. In timpul racirii si spalarii aproximativ 50% din hidrogenul sulfurat se degaja.

        Peste tot unde au loc procese, cum sunt cele din cuptoarele de cocs, apare hidrogen sulfurat. In aceste conditii apare hidrogen sulfurat si la alte procese decat cele de incarcare si descarcare. Hidrogenul sulfurat scapa la condensare, la scruberele cu amoniac, cu benzen, in procesul de desulfurare a gazului din instalatiile de pe langa cocserii.

        CE ZIC „ECOLOGIȘTII” DE LA ECO NATURA?

      Dacă te uiți pe pagina de net a Eco Natura comunității de la Băicoi „mamă-mamă ce ecologiști sunt ăștia”… Numai că, nici ăștia nu au vrut să răspundă solicitării noastre. De ce? Fiindcă „se simt cu musca pe căciulă”. Doar s-au pozat cu „echipa USR” în urmă cu 2 luni… iar USR-istul Rădulescu Dan merge în 27 septembrie 2018 să „discute discuții” cu reprezentanții Lukoil. Și, încă ceva: mai știu acești Usr-iști (ne scuzați, ecologiști): că petroliștii (ăia care mai au: sonde de extracție a petrolului, țevi prin care se elimină Hidrogenul Sulfurat din pungile cu petrol aflate în subsolul localității Băicoi ș.a.m.d.) NU TREBUIESC DERANJAȚI!

Într-o postare pe pagina lor de FaceBook (noi credem că au citit atât articolele cât și solicitarea noastră) „marii ecologiști” de la Eco natura se lamentează jalnic dar nu aduc niciun argument care să le întărească spusele: „Cu profundă dezamăgire am remarcat că în ultima perioadă în spațiul public au apărut informații neadevărate despre Asociație, membrii și simpatizanți. Nu putem interpreta acest lucru decât în sensul că acțiunile noastre deranjează și ca suntem pe drumul cel bun. Vom rămâne aceeași organizație non-profit, apolitică, bazată pe voluntariat, al cărui unic scop îl constituie protejarea mediului și a vieții comunității noastre!

Suntem convinși că, dacă mai manipulați și mințiți, „drumul cel bun” (al acelor „ecologiști”) se va sfârși cu „fluturași la mânuțe” (adică, cătușe), căci ia uitați ce zice la Codul penal, măi (usr-iștilor, ne scuzați, „ecologiștilor”): Articolul 8Teritorialitatea legii penale (4) Infracțiunea se consideră săvârșită pe teritoriul României și atunci când pe acest teritoriu ori pe o navă sub pavilion românesc sau pe o aeronavă înmatriculată în România s-a efectuat un act de executare, de instigare sau de complicitate ori s-a produs, chiar în parte, rezultatul infracțiunii.; Articolul 47InstigatorulInstigator este persoana care, cu intenție, determină o altă persoană să săvârșească o faptă prevăzută de legea penală. Articolul 49Pedeapsa în cazul participanțilorCoautorul, instigatorul și complicele la o infracțiune săvârșită cu intenție se sancționează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru autor. La stabilirea pedepsei se ține seama de contribuția fiecăruia la săvârșirea infracțiunii, precum și de dispozițiile art. 74. Articolul 174Săvârșirea unei infracțiuniPrin săvârșirea unei infracțiuni sau comiterea unei infracțiuni se înțelege săvârșirea oricăreia dintre faptele pe care legea le pedepsește ca infracțiune consumată sau ca tentativă, precum și participarea la comiterea acestora în calitate de coautor, instigator sau complice.” ce se coroborează cu „Fane oase”&co (texte din același Cod Penal): „Articolul 282Tortura(1) Fapta funcționarului public care îndeplinește o funcție ce implică exercițiul autorității de stat sau a altei persoane care acționează la instigarea sau cu consimțământul expres ori tacit al acestuia de a provoca unei persoane puternice suferințe fizice ori psihice: b) în scopul pedepsirii ei pentru un act pe care aceasta sau o terță persoană l-a comis ori este bănuită că l-a comis;c) în scopul de a o intimida sau de a face presiuni asupra ei ori de a intimida sau a face presiuni asupra unei terțe persoane;d) pe un motiv bazat pe orice formă de discriminare, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi”, Titlul V Cod penal și „Articolul 368Instigarea publică(1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârșească infracțiuni se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.(2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcționar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăși pedeapsa prevăzută de lege pentru infracțiunea la săvârșirea căreia s-a instigat.(3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracțiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracțiune.”

Așa că, măi „ecologiștilor”, dacă mai aveți de gând „să țineți tira” unor sponsori care comit ilegalități și să „aruncați cu pietre” stând cu spatele la vinovat doar pentru că vinovatul vă sponsorizează/mituiește/donează, gândiți-vă că nu sunteți intangibili, Legea fiind aceeași și pentru voi.

        ASOCIAȚIA PENTRU PROTECȚIA MEDIULUI PRAHOVA

       Prin adresa nr.13999/26.09.2018, ApM Prahova susține că fosta societate de salubritate Ecologica S.A. (cod unic de identificare: 14636696, nr. înregistrare în registrul comerțului J29/509/2002, radiată abia în 08 iunie 2015 (dizolvare cu lichidare) din evidențele statului român ) nu a depus toată documentația pentru închiderea simplificată a vechii rampe de gunoi din localitatea Băicoi care (funcționează în continuare, ilegal – locul unde „jmecherii” își aruncă „troacele” fără să îi deranjeze nicio autoritate).

Deci, din anul 2007 de când s-a sistat activitatea Ecologica S.A. și până în anul 2014 când a fost radiată, vechea rampă de gunoi a stat „bine-merci” sub nasul locuitorilor, toată lumea fiind mulțumită de „parfumul” degajat din această „parfumerie de lux”. Garda de Mediu e prea ocupată să îl protejeze pe „Fane rupe oase” dar și interesele adevăraților poluatori respectiv a acelor funcționari locali care, evident, nu își fac treaba.

După ce au luat ființă și în localitatea Băicoi cele 2 societăți de colectare și depozitare a deșeurilor, începând cu anul 2016 „a reizbucnit în localitatea Băicoi scandalul deșeurilor poluante” fiindcă, deh: nu vechea rampă de gunoi și nici activitatea petrolieră intensă din zonă „nu poluează mediul așa cum o fac parveniții”. (Alexandru Firicel – Sef Departament Investigatii Incisiv de Prahova).

N.R. În toată această ecuație suntem convinși că nu sunt doar „interese ascunse” ci, prin „necunoscute”, se încearcă eliminarea celor care nu dau șpăgi cui și când trebuie. Iar atunci când interesele magnaților și modul în care poluează mediul extragerea și prelucrarea „aurului negru” trebuiesc protejate, nicio șpagă „bine plasată” nu te mai poate ajuta în „România modernă și democrată”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here