Şefa liberalilor austrieci a solicitat oficial excluderea partidului condus de Călin Popescu Tăriceanu din grupul ALDE european.

0
412

Şefa liberalilor austrieci (NEOS – Noua Austrie şi Forumul Liberal), Beate Meinl-Reislinger, i-a adresat o scrisoare preşedintelui ALDE, Hans van Baalen, în care solicită verificarea „de urgenţă a aplicabilităţii art. 9 din statutul ALDE partidului membru român”, transmite agenţia de presă APA.

Respectivul articol se referă la posibilitatea excluderii unor membri care acţionează „împotriva intereselor şi valorilor” grupului. Şefa NEOS a criticat dur „refuzul liberal-democraţilor români” de a părăsi coaliţia de guvernare sau măcar de a se delimita de partenerul social-democrat, „zguduit de scandaluri de corupţie”.

Potrivit unor surse, toate partidele austriece, de la guvernare sau din opoziţie, fac de ieri presiuni uriaşe asupra şefului socialiştilor austrieci (SPÖ), fostul cancelar Christian Kern, în vederea adoptării unei poziţii asemănătoare în privinţa PSD. (Neagu Monica)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here