Deşi în toate societăţile subiectul amnistiei apare din când în când, în societatea românească, în acest moment, nu se poate discuta raţional despre această temă

0
567

Deşi în toate societăţile subiectul amnistiei apare din când în când, în societatea românească, în acest moment, nu se poate discuta raţional despre această temă, a susţinut liderul UDMR, Kelemen Hunor, la RFI. Afirmaţiile lui Kelemen vin în contextul în care în spaţiul public a apărut informaţia că Liviu Dragnea forţează adoptarea unei OUG pentru amnistie şi graţiere, vestea fiind considerată revoltătoare de parte din societate.

„În principiu, în acest moment, în societatea românească, nu cred că se poate discuta raţional despre acest subiect, nu se poate discuta cu argumente sau contraargumente şi eu cred că în primul rând din această cauză sau din acest motiv nu este un moment bun, nu este perioada bună pentru a deschide un astfel de subiect, un subiect care apare în toate societăţile din când în când, la perioade diferite, la intervale diferite, dar eu nu cred că în România ar fi momentul să discutăm concret despre aşa ceva. Nici nu există un astfel de proiect”, a declarat Kelemen Hunor la RFI.

Întrebat dacă, în opinia sa, Guvernul are o problemă de comunicare, liderul UDMR a răspuns:

„Orice Guvern, fiecare Guvern a avut probleme de comunicare. Unii au comunicat un pic mai bine, alţii mai puţin bine, dar de fiecare dată e loc de mai bine şi mai ales de transparenţă. Când e vorba de agenda şedinţei de Guvern, în orice caz, de obicei, nu ştii conţinutul, ci doar titlul. De foarte multe ori, conţinutul ajunge în mapa miniştrilor cu 24 de ore înainte, mai ales în cazul miniştrilor care nu sunt avizatori, dar agenda trebuie să fie publică”, a susţinut Kelemen Hunor. (Corina U.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here