Dambovita: Politia Rutiera a batut recordul la sanctiuni intr-o singura zi

0
799

politia rutiera Dambovita 1La data de 14 martie a.c., polițiștii rutieri din Dâmbovița au acționat pe raza întregului județ pentru depistarea și sancționarea abaterilor comise de participanții la trafic. Cu această ocazie, s-au constatat 2 infracțiuni, au fost reținute 92 permise de conducere și s-au dat 1.257 de sancţiuni contravenţionale.

Activitățile polițiștilor s-au concentrat pe principalele drumuri județene și naționale ce tranzitează județul Dâmbovița.

politia rutiera Dambovita 2Din totalul amenzilor, 458 au fost pentru neportul centurii de siguranță, 145 pentru utilizarea telefonului mobil fără a avea activ dispozitivul „handsfree”, 68 pentru neacordarea priorității de trecere vehiculelor și pietoni și 81 pentru indisciplina pietonală.

Valoarea totală a sancțiunilor a fost de aproape 200.000 de lei.

Alte 11 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru opriri în locuri interzise, una pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice și 6 pentru depășiri neregulamentare.

Pentru defecțiuni tehnice, polițiștii au aplicat 12 amenzi, iar pentru lipsa documentelor prevăzute de lege, 47.

Față de 68 de conducători auto a fost dispusă măsura reținerii permisului de conducere ca urmare a încălcării regulilor privind acordarea priorității de trecere.

Alte 6 permise de conducere au fost reținute pentru depășiri neregulamentare și 8 pentru viteză excesivă.

De asemenea, polițiștii au retras 11 certificate de înmatriculare și 8 seturi de plăcuțe de înmatriculare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here