Politicieni de top şi oameni de afaceri încearcă să atace DNA

0
847

Atacurile la adresa DNA au devenit de notorietate internaţională, stârnind interes şi peste graniţele ţării. Astfel, Financial Times dedică un articol scandalului DNA în care arată că punctul de vedere prezentat de Codruţa Kovesi în curajoasa conferinţă de presă, pe care a susţinut-o săptămâna trecută, reflectă şi preocupările din ce în ce mai mari ale Bruxelles-ului faţă de schimbările de legislaţie de la Bucureşti, în condiţiile în care Comisia Europeană a avut deja ciocniri.

FT arată, în articolul preluat de Hotnews, că Laura Codruţa Kovesi acuză politicieni de top şi oameni de afaceri că încearcă să submineze instituţia pe care o conduce, într-un moment în care Bucureştiul a devenit cel mai recent punct pe lista preocupărilor Bruxelles-ului privind supremaţia legii în Europa de Est. Kovesi mai explică pentru publicaţia americană, că vârtejul speculaţiilor despre viitorul DNA este rezultatul unui „atac real”, care a fost lansat de oameni de afaceri şi de politicieni care doresc subminarea instituţiei.

„Există o campanie de calomniere împotriva instituţiei noastre care are loc aproape zilnic”, a declarat Kovesi.

Şefa DNA a mai explicat pentru FT că modificările care vizează legislaţia anticorupţie şi sistemul judiciar vor avea un „impact negativ foarte grav asupra eficientei combaterii corupţiei.”

„Mă îndoiesc că vor mai exista investigaţii serioase care implică înalţi funcţionari, persoane cu funcţii înalte în stat”, mai declară Kovesi.(Corina U.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here