Ministerul de Finanţe a prezentat un proiect de ordonanţă care ar urma să soluţioneze problema salariilor IT-iştilor, precum şi a altor categorii de persoane.

0
535

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a anunţat miercuri, la Digi 24, că a găsit soluţia pentru problemele apărute ca urmare a trecerii contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Soluţia ministrului va viza patru categorii profesionale: persoane fizice încadrate în grad de handicap grav sau accentuat, persoane fizice care desfăşoară activităţi de creare de programe pentru calculator – IT-iştii, persoane fizice care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare-inovare şi persoanele fizice care desfăşoară activităţi pe bază de contract individual de muncă (sezonierii).

Pe site-ul Ministerului de Finanţe a apărut un proiect de ordonanta care ar urma să soluţioneze problemele pentru aceste categorii profesionale, pentru un an de zile, prin deduceri suportate din bugetul de stat.

Soluţia, în linii mari, este ca pentru luna ianuarie angajatorii să compenseze, pentru ca apoi să primească diferenţa de la stat. (Corina U.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here