Dragnea a făcut referire şi la „miniştri mincinoşi”

0
1055

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu va mai face el propuneri pentru funcţia de premier, pentru că s-a dovedit că „nu are mână bună”. Prin urmare, colegii săi vor veni cu propuneri în şedinţa Comitetului Executiv de marţi.

În cadrul conferinţei de presă, Dragnea a făcut referire şi la „miniştri mincinoşi”, fără a nominaliza concret.

Într-o emisiune televizată, un lider PSD a comentat că miniştrii „mincinoşi” la care s-ar fi referit Dragnea sunt: constănţeanul Titus Dobre de la Turism, Gabriel Petrea, ministrul Consultării Publice şi Dialogului Social, respectiv vicepremierul Marcel Ciolacu. La adresa acestora, reproşul este acela că fie au transmis comunicate de susţinere pentru Tudose, înainte de CEx, fie au avut poziţii ambigue în partid, legate de susţinerea ori nu a premierului demisionat.

Reamintim, în acest context, că Gabriel Petrea, care este şi preşedintele Tineretului Social Democrat, a transmis, înainte de CEx, şi un comunicat din partea TSD, în care dădea de înţeles că îl sprijină pe Mihai Tudose.

Şi ministrul constănţean al Transporturilor, Felix Stroe, transmitea, înainte de CEx, un mesaj de susţinere pentru Mihai Tudose, deci nu este exclus ca şi el să nu se mai regăsească în viitoarea componenţă a Guvernului.

De menţionat că, în urma votului din CEx, Marcel Ciolacu a ales varianta demisiei de onoate. În schimb, un alt ministru care înainte de CEx spusese că îl susţine pe Mihai Tudose, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, s-a răzgândit, iar în şedinţa de luni a cerut, conform surselor din partid, demisia premierului.

De precizat că, din 68 de voturi, 59 au fost pentru demisia lui Tudose. (Paul D.).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here