Accident la Mina Lupeni.

0
779

Trei mineri de la Mina Lupeni au fost daţi dispăruţi după ce s-a surpat tavanul abatajului în care lucrau. Ministrul Energiei, Toma Petcu, spune că la momentul incidentului în galeria respectivă se aflau 11 mineri, 8 dintre ei reuşind să se salveze. Unul dintre minerii care au reuşit să se salveze a fost rănit, fiind dus la Spitalul din Petroşani. Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat că salvatorii au ajuns la primul miner blocat în subteran. Acesta este conştient, cooperează şi urmează să fie preluat de medici.

”O echipă a estimat că este foarte aproape de a ajunge la un miner. Noi sperăm ca încet, încet să scoatem oamenii din subteran”, a declarat Toma Petcu, care a ajuns la faţa locului cu un elicopter.

Echipele de salvare aud vocile minerilor, dar nu se ştie despre câte persoane este vorba.

”Nu putem să identificăm cine sunt, care dintre ei sunt. Comunică prin lovituri din metale, strigăte mai puternice. Important e că îi aud. Poate fi unul, pot fi doi sau pot fi trei mineri, a precizat Petcu.

El a subliniat că galeriile sunt ventilate şi există aer, lucru care avantajează minerii aflaţi în subteran.

UPDATE – Au fost scoşi la suprafaţă doi mineri care fuseseră blocaţi în galerie. Unul, în comă indusă, a fost trimis la Bucureşti. Salvatorii l-au găsit şi pe al treilea miner, dar nu pot să comunice cu el.

(Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here