A ÎNCĂLCAT legea și Constituția

0
1453

Ministrul Justiției îl face praf pe Lazăr, pe care îl acuză că nu a făcut lucruri legale și constituționale.

”Sigur că poate să facă din moment ce a făcut (n.r. convocarea adunării generale a procurorilor). Important e dacă e corect ce a făcutEra în competența dânsului să convoace cei 2950 de procurori să analizeze un proiect de lege și să îl supună la vot? Categoric nu! Pentru că, pe legile justiției, avizator este CSM-ul care are o secție pentru procurori și una pentru judecători.

Faptul că procurorul general a întrunit procurorii de pe lângă curțile de apel și a dispus convocarea, acest fapt iese din cadrul atribuțiilor legale și constituționale. Nu au dictat. Prin ce au dictat? Au supus la vot și au spus că nu sunt de acord. Dânșii consideră că e normal, după 20 de ani de procuror, a doua zi să schimbi roba și să fii judecător. Procurorul lucrează numai în penal, pe când judecătoarul, în toate domeniile. E o specializare atât de strictă încât foarte greu îmi e să accept să procurorul va fi, a doua zi, egal cu judecătorul cu 20 de ani de experientă, dar și invers.

Să spunem lucrurilor pe nume, ei vor să ajungă direct judecători la ÎCCJ. Asta au făcut în adunare.”, a declarat Tudorel Toader la un post de televiziune. (Neagu Monica).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here