Fost ministru de Finante, control judiciar pentru doua acuzatii de luare de mita si una de trafic de influenta

0
731

Sebastian-VlădescuProcurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și stabilirea unei cauțiuni de 1.000.000 euro față de inculpatul VLĂDESCU SEBASTIAN care, la data unora dintre fapte, a deținut funcția de ministru al Finanțelor Publice,  în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea a două infracțiuni de luare de mită și a unei infracțiuni de trafic de influență în formă continuată.      

Inculpatul Vlădescu Sebastian a respectat cele prevăzute în ordonanța procurorilor anticorupție, în sensul că a pus la dispoziția procurorilor înscrisuri din care rezultă:

– consemnarea la o unitate bancară, la dispoziția DNA, a sumelor de 1.000.000 de lei și 100.000 de euro;

– constituirea unei garanții reale mobiliare asupra unor lingouri de aur în cantitate totală de 3 kg (evaluate la 109.740,26 euro);

– constituirea unor garanții reale imobiliare asupra unor bunuri imobile evaluate la 488.640 euro;

– constituirea unor garanții reale mobiliare asupra unor sume de bani aflate în mai multe conturi bancare până la concurența valorii cauțiunii stabilite de procurori.

Totodată, față de inculpatul Vlădescu Sebastian a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

În conformitate cu dispoziţiile art. 217 C.p.p. cauţiunea garantează participarea inculpaților la procesul penal şi respectarea de către aceștia a obligaţiilor, putând servi pentru repararea pagubelor cauzate prin infracţiune, a cheltuielilor judiciare sau a amenzii.

Inculpatului Vlădescu Sebastian i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here