Căminul pentru persoane cu Alzheimer: cum să acționezi în interesul vârstnicilor?

0
141

Alzheimer-ul este una dintre cele mai ,,grele” boli neurodegenerative cu care vârstnicii de peste 65 de ani se pot confrunta. Din păcate, această afecțiune își pune grav amprenta asupra stilului de viață al bunicilor, aceștia nemaiputând să aibă grijă de ei înșiși, întrucât uită foarte repede și pot ajunge chiar să nu mai știe unde se află.

Dacă ai în familie o persoană care se confruntă cu această boală, ia în considerare internarea ei într-un camin Alzheimer: https://batranetifericite.ro/. Seniorii primesc aici sprijin de specialitate din punct de vedere medical, dar și condiții plăcute în care să își ducă traiul de zi cu zi.

Când este recomandat să apelezi la un cămin Alzheimer?

Pentru a recunoaște cât mai ușor simptomele ce indică prezența Alzheimer-ului, ia în considerare următoarele semne:

  • pierderea frecventă a memoriei;
  • instabilitatea psihică;
  • prezența unor episoade agresive care încep și se termină brusc;
  • schimbarea stării de spirit fără motiv;
  • pierderea orientării în spațiu;
  • apatie, depresie.

Toate cele menționate anterior se numără printre cele mai proeminente semne ale Alzheimerului, însă nu este obligatoriu ca toți pacienții să se manifeste la fel. Simptomele apar episodic, ceea ce înseamnă că în restul timpului seniorii pot fi lucizi, semănând cu cei ce erau odinioară.

Ajutorul de specialitate este necesar pacienților ce suferă de Alzheimer

Ia în considerare inclusiv faptul că vârstnicii care suferă de Alzheimer au nevoie de ajutor de specialitate pentru a depăși episoadele dificile cu care se confruntă. Dacă nu ai pregătirea profesională optimă, oricât de mult ți-ai dori să le fii alături de seniorilor, nu vei reuși, iar din cauza acestui lucru nu trebuie să-ți fie rușine.

În cadrul căminului de bătrâni își desfășoară activitatea de la asistente bine pregătite până la medici de specialitate. De exemplu, un medic de familie colaborează constant cu azilul, la fel cum o face și un cardiolog, un nutriționist, dar și un diabetolog.

Un plan alimentar echilibrat

Din punct de vedere al alimentației, seniorii primesc întotdeauna o hrană adaptată nevoilor lor, în funcție de un meniu creat de către un nutriționist. Toate ingredientele sunt proaspete, atent alese, iar alimentația zilnică este formată din 3 mese și 2 gustări, adică necesarul de care are nevoie o persoană adultă.

Acces la mijloace de comunicare moderne

Un alt aspect important, care contează atunci când alegi să internezi un membru al familiei este că veți avea acces la mijloace moderne de comunicare. Pentru seniori este foarte important să simtă că nu sunt singuri, iar atunci când nu poți ajunge fizic la ei, încearcă măcar să îi suni, folosind varianta video. Această metodă este practică, pentru că vă și puteți vedea.

Asistență și supraveghere

Nu uita nici de asistența și supravegherea de care vârstnicii beneficiază atunci când sunt internați într-un cămin. Astfel, persoanele care suferă de Alzheimer nu mai riscă să se piardă, așa cum s-ar putea întâmpla dacă ar locui singure. Totodată, seniorii primesc zi de zi tratamentul medicamentos ori intravenos care le-a fost prescris, întrucât asistentele le sunt alături de ei 24 de ore din 24.

Zilele de naștere nu trec niciodată fără a fi sărbătorite!

Social, internarea într-un cămin de bătrâni înseamnă pentru seniori și acces la un mediu prietenos în care își pot petrece timpul. Tot aici, bunicilor le este organizată ziua de naștere, la care poți participa fără probleme. Având în vedere că iubirea și căldura sufletească sunt uneori medicamente mai bune decât orice altceva, seniorii merită să zâmbească!

Studiază toate serviciile pe care Batranetifericite.ro le pune la dispoziția oaspeților, pentru a te convinge că iei cea mai bună decizie! Acest azil bătrâni prețuri accesibile își deschide larg porțile pentru bunicii care au nevoie de un loc sigur, unde să fie tratați cu respect și încredere! Unde se gaseste un azil de batrani preturi bune in Bucuresti? Doar la Batraneti Fericite!

Date de contact:

Email: contact@batranetifericite.ro

Telefon: 0722 624 264

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here