Ce nu stiai despre castile modulare pentru motociclisti

0
311

O cască modulară, denumită și cască convertibilă, este un tip de echipament moto de protectie pentru bărbie, fiind rabatabilă și care, prin urmare, poate funcționa atât ca o cască cu fața deschisă, cât și ca o cască integrală. Partea inferioară a acestor căști modulare poate fi ridicată de un mecanism pentru a deveni o cască jet, în timp ce partea inferioară a căștii poate fi readusă în poziția inițială pentru a deveni o cască integrală.

Avantajele castilor modulare:

Sunt căști foarte versatile ce funcționează ca o cască normala, integrală. In acelasi timp  pot fi transformate și în căști cu fața deschisă, asa numitele jet în anumite circumstanțe. Acest lucru permite o mai mare respirabilitate și confort în anumite momente.

Castile modulare sunt recomandate persoanelor care simt o anumită claustrofobie cu o cască integrală sau celor care trebuie să meargă în mod constant pe motocicletă și nu vor să-și scoată casca tot timpul.

Castile modulare moto oferă o mai bună protecție a capului în caz de cădere decât o cască jet. De asemenea, acestea sunt mai eficiente decât căștile cu fața deschisă în ceea ce privește reducerea la minimum a daunelor cauzate de pietriș, insecte sau alte obiecte. Pentru a alege cele mai potrivite echipamente moto unimotors.ro reprezinta un dealer cu renume pe piata online din Romania de unde oricine poate achiziona, cu livrare la domiciliu, casti modulare sau echipamente de protectie moto perfecte pentru fiecare calatorie cu motocicleta.

Dezavantajele castilor modulare

Deoarece nu sunt căști dintr-o singură bucată, nu sunt la fel de închise, compacte și sigure ca o cască integrală.

Este interzisă călătoria cu bărbia ridicată sub formă de vizieră. Deși mulți motocicliști fac acest lucru, în special la semafoare sau în timpul unor călătorii scurte, codul rutier nu permite acest lucru.

Nu in ultimul rand, castile modulare sunt mai grele și mai puțin aerodinamice decât o cască integrală. În ceea ce privește greutatea, se recomandă ca căștile modulare să nu depășească 1,4 kg pentru a evita leziunile la nivelul gâtului pe termen mediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here