De ce sa urmezi un curs de instructor de fitness?

0
854
curs instructor fitness

Esti un mare sportiv, mereu bine dispus si gata sa motivezi grupuri de oameni?! Ai visat mereu sa mergi la televizor dimineata de la 6 a.m.? Asa ca nu mai ezita si urmeaza un curs de instructor de fitness de grup!

Instructorul de fitness de grup ofera lectii de fitness pentru grupuri. Ii intampina pe clienti in sala de sport sau la receptie. Acestea vizeaza bunastarea fizica, efortul fizic si, de asemenea, intarirea musculara a intregului corp. Pentru aceasta, ei supravegheaza sesiunile si ofera exercitii fizice.

Abilitati pentru a fi instructor de fitness

Instructorul orelor de fitness de grup trebuie sa aiba mai multe calitati:

  • Conditie fizica buna: trebuie sa fii capabil sa arati exercitiile practicantilor si sa ii insotesti in timpul sesiunii.
  • Flexibilitate si disponibilitate: sesiunile pot avea loc la ore variate, in timpul zilei, seara, in timpul saptamanii sau in weekend. De asemenea, ti se poate cere sa calatoresti in diferite locatii, atat in ​​interior, cat si in exterior.
  • Empatie si relationare: creezi o relatie pozitiva si de incredere cu practicienii tai, intr-o buna dispozitie si motivatie. Contactul pozitiv este una dintre cheile succesului.
  • Adaptare si bunavointa: asculta comentariile participantilor tai pentru a te adapta la dorintele si cerintele lor.

Oportunitati profesionale

Instructorul de fitness si antrenorul sportiv isi desfasoara activitatea in diferite structuri si/sau in conditii diferite. Acestia isi pot exercita sub statutul de salariat in asociatii si/sau companii sau isi pot gestiona activitatea sub statutul de lucrator pe cont propriu. Angajarea ca si instructor de fitness poate fi atat anuala, cat si sezoniera, Anual, poti fi instructor de fitness in structuri asociative, sali de sport, structuri de sanatate si in coaching. Poti fi instructor de fitness pe periada sezoniera in structuri turistice si cu turisti in vacanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here