Design Build Fundație pentru construcții sigure și durabile

0
257

design build fundatie

În geotehnică, condițiile speciale ale solului pot consta în prezența nivelurilor freatice sau a solurilor problematice (din punct de vedere al construcției), precum argile expansive, nămoluri pliabile, nisipuri lichefiabile, materiale foarte moi, umpluturi prost modelate sau chiar probleme de stabilitate a taluzului, datorită caracteristicilor topografice și fizico-mecanice ale locului de studiu. Design Build Fundație este un studiu de sol care îl împiedică pe proprietarul proiectului, să suporte cheltuieli inutile în timpul procesului de construcție. Odată ce construcția este finalizată total sau parțial, orice reacție neprevăzută și necalculată a solului, precum așezări sau alunecări de teren, poate reprezenta o dificultate de netrecut. Acest lucru presupune costuri considerabile pentru recuperarea sau chiar demolarea clădirii.

Cât de important este Design Build Fundație?

Importanța Design Build Fundație depinde de tipul de proiect care urmează să fie realizat și de amploarea acestuia. Cu rezultatele studiului de sol se pot lua decizii cu privire la tipul de fundație de utilizat și la ce adâncime trebuie pusă aceasta. În funcție de tipul de sol, este vorba de capacitatea portantă sau de susținerea solului (rezistența solului) și aceasta poate fi determinată doar cu Design Build Fundație, adică un studiu corect al solului.

În funcție de studiul solului, se va stabili cât se va cheltui sau cât se va economisi pe fundație. Multe proiecte de „economisire a banilor” refuză să facă un studiu de sol Design Build Fundație și tocmai atunci când proiectul este deja construit, proprietarii își dau seama că au fisuri, tasări care generează costuri importante, neprevăzute și de amploare, întrucât trebuie să solicite lucrări suplimentare de reparații sau încercare de a stabiliza terenul și de a garanta funcționarea corectă a structurii pentru a menține în siguranță construcţia.

Când vine vorba de clădiri, Design Build Fundație determină capacitatea maximă de încărcare pe care o acceptă terenul și dacă este suficientă din cauza supraîncărcării clădirii. Argumentul sau scuza că „vecinul meu a construit așa sau altfel” nu mai este valabil și s-ar putea spune că este periculos și risipitor de muncă, bani și timp. Incidența studiului solului în costul total al unei lucrări este nesemnificativă, și astfel, nu există motive pentru a nu solicita Design Build Fundație de la specialiști. Un astfel de studiu trebuie realizat de profesioniști și experți în domeniu.

La Terratest România, experții știu foarte bine importanța unui Design Build Fundație corect și adecvat pentru fiecare tip de proiect, fie că este vorba de construcția unui drum sau de construcția casei tale. Indiferent de dimensiunea proiectului, cunoașterea tipului de sol găsit în proiect, este esențială în determinarea siguranței construcției și a costului proiectului. Pentru ca proiectul tău Design Build Fundație să fie proiectat și executat în cel mai bun mod posibil din punct de vedere economic și tehnic, execuția proiectului va fi personalizată.

Vezi mai multe informatii despre tehnologia de design build fundatie pe website-ul nostru!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here