Cum sa repeti lectiile alaturi de copilul tau, acasa

0
266

Pentru ca timpul petrecut la scoala nu este uneori suficient ca cel mic sa poata invata tot ce are nevoie, poti opta sa ii creezi propriul sau spatiu de invatare si lectura, acasa, in locuinta familiei.

Daca ai o camera ferita de zgomot precum un birou, atunci este bine ca in acel loc sa ii pui scolarului tau tot necesarul pentru un studiu linistit. Vei avea nevoie de cateva obiecte pentru a face acest lucru si vom enumera doar principalele:

Tabla scolara

O tabla scolara este benefica pentru copil daca o are la indemana in propria locuinta, pentru ca astfel va putea exersa si sterge atunci cand greseste, fara sa fie nevoie sa rupa file din caiet.

Poti alege table scolare de dimensiuni mici, pentru a nu ocupa loc in incapere. Pe piata gasesti o multitudine de modele de tabla scolara, unele din ele venind la pachet cu suport de sustinere.

Nu iti face griji in privinta pretului, pentru ca astfel de table scolare nu costa cat una folosita in cadrul unitatilor de invatamant si sunt create special pentru a fi folosite acasa, de cei mici.

Unde gasesti o astfel de tabla? In majoritatea librariilor din oras sau poti alege sa cumperi una din mediul online.

Un birou

Biroul este nelipsit din spatiul de studiu asa ca alege unul care sa se potriveasca copilului tau. Scaunul de asemenea este foarte important si trebuie ajustat in functie de inaltimea copilului pentru a avea o pozitie cat mai corecta in timpul scrisului.

Intr-un birou poti pune si table magnetice pe care sa le utilizezi in timpul lectiilor online, atunci cand vrei sa sedimentezi mai bine informatiile pentru ca cel mic sa le tina minte sau atunci cand vrei sa ii asiguri spatiul de joaca necesar pentru a fi fericit.

Cu ajutorul acestor table magnetice este mult mai usor acum sa inveti alaturi de copilul tau, sa il pui sa exerseze si sa il asculti. De asemenea, poti sa ii exemplifici anumite notiuni. Doar asa te vei asigura ca cel mic invata foarte bine.

Spatii de depozitare

Un loc de studiu va avea nevoie si de spatiu de depozitare al cartilor, caietelor si tuturor materialelor necesare copilului tau.

Alege sa ai in incapere etajere pentru carti dar si cutii de depozitare in care poti pastra anumite accesorii ale celui mic.

Nu aglomera incapererea si opteaza sa nu adaugi aici un televizor pentru ca spatiul de studiu trebuie sa fie unul linistit, ferit de zgomote ce ii pot atrage atentia copilului.

O incapere pentru studiu este intotdeauna benefica intr-o locuinta, nu doar pentru copil ci si pentru adult atunci cand vrea sa se delecteze cu o carte noua sau cand are nevoie de un loc in care sa lucreze in liniste, fara sa fie deranjat de zgomotele din casa. Ofera-i copilului tau dar si tie, un loc in care poti lucra in tihna.

Organizand corect spatiul in care copilul tau invata este acum mult mai usor sa te asiguri ca acesta nu pierde nimic la scoala.

Astfel, fiind alaturi de copilul tau si creand mediul potrivit pentru el, nu mai ai nicio scuza pentru care sa nu il asculti periodic. In plus, atunci cand instalezi table in camera copilului acesta va avea si cu ce sa se joace atunci cand vrea sa deseneze si sa scrie.

Oferind instrumente de scris si suportul necesar pentru a scrie, te asiguri ca cel mic are mediul necesar propice pentru a invata cat mai bine si ca este incurajat sa scrie si sa exerseze, datorita accesoriilor din incaperea in care studiaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here