Cum ar trebui abordată mutarea unui părinte în vârstă într-un cămin de bătrâni

0
68
Aboscare

Azilele de bătrâni sunt adesea ultima soluție pentru pacienți și familiile acestora, care au epuizat toate celelalte opțiuni, dar mutarea poate fi dificilă pentru toți cei implicați.

Unul dintre cele mai importante considerente atunci când se mută o persoană dragă într-un azil de bătrâni este cunoașterea personalului și a unității. Aflați de cât timp sunt în activitate și câți rezidenți găzduiesc în prezent, precum și ce servicii oferă. Dacă sunteți în căutarea unui anumit tip de îngrijire sau filozofie, întrebați despre politicile lor cu privire la lucrurile care vă interesează.

Dacă persoana iubită are nevoie de fizioterapie sau de orice altă îngrijire specializată, asigurați-vă că puteți avea acces la aceste servicii în noua lor casă. Multe unități din top cămine în București vor oferi acest tip de îngrijire la fața locului, altele pot necesita timp de deplasare pentru a accesa aceste servicii în afara unității în sine. Întrebați despre acest lucru înainte de a lua decizia finală cu privire la locul în care să vă plasați persoana iubită, astfel încât să nu ajungeți să cautați aceste tipuri de servicii în altă parte mai târziu, pe parcurs.

Lucruri pe care trebuie să le luați în considerare pentru a face experiența cât mai confortabilă posibil

În primul rând, luați în considerare stilul de viață al persoanei dragi. Dacă locuiește singur și are mult timp liber, ar putea avea sens ca acesta să se mute într-o cameră private. Dacă au o stare de sănătate bună și încă se bucură de activități sociale, s-ar putea să fie mai fericit să locuiască într-un cămin de bătrâni unde poate interacționa cu alte persoane de vârsta lor.

În al doilea rând, luați în considerare preferințele persoanei dragi atunci când abordați o mutare la un azil de bătrâni. Dacă în ultimii ani a fost alert din punct de vedere mental, dar slăbit din punct de vedere fizic, este posibil să dorească să locuiască într-o facilitate în apropierea membrilor familiei, astfel încât să se simtă mai confortabil în noul lor mediu.

Dacă persoana iubită a fost întotdeauna o persoană casnică, este puțin probabil ca aceasta să se adapteze bine la traiul într-o instituție. Pe de altă parte, dacă le-a plăcut întotdeauna să socializeze cu prietenii și familia, este posibil să fie mai probabil să se adapteze.

De asemenea, este important să luați în considerare modul în care noua facilitate poate satisface nevoile persoanei dragi. De exemplu, dacă persoana iubită are nevoie de asistență pentru sarcinile zilnice, cum ar fi mâncatul sau scăldatul, asigurați-vă că noua facilitate oferă acest tip de îngrijire.

În cele din urmă, acordați atenție modului în care membrii personalului se tratează între ei și cu rezidenții. Nivelul de profesionalism dintre membrii personalului și rezidenți poate oferi o perspectivă asupra modului în care aceștia îl vor trata pe cel drag dumneavoastră.

Tranziția poate fi dificilă pentru toți

Atunci când persoana iubită este pregătită să se mute într-un azil de bătrâni, poate fi un moment dificil pentru familii. Mulți oameni sunt îngrijorați de modul în care aceștia se vor adapta la viața într-un asfel de loc. Luați în considerare următoarele sfaturi atunci când abordați această tranziție:

-Discuți cu persoana iubită despre preferințele și nevoile sale pentru a vă asigura că îi oferiți ceea ce are nevoie.

-Puneți întrebări despre ceea ce îi place să facă în timpul liber, inclusiv hobby-uri și interese.

Întrebați-l despre ce tip de activități ar dori să participe în timp ce se află la azil.

De exemplu, dacă persoana iubită adoră să petreacă timp în bucătărie și este un bucătar pasionat, s-ar putea să se simtă mai bine într-un azil de bătrâni care are o bucătărie comună în care rezidenții pot pregăti mese pentru ei înșiși și pentru ceilalți. Dacă persoana iubită se bucură de aer liber, ar putea prefera o unitate care are peluze și grădini de care să se bucure. Și dacă persoanei dragi îi place să își petreacă timpul socializând cu alți rezidenți și cu personalul, s-ar putea să îi placă să converseze cu alți rezidenți în zonele comune ale azilului.

Acestea sunt doar câteva exemple despre cum puteți lua în considerare ceea ce are nevoie persoana iubită atunci când alegeți un azil de bătrâni. Amintiți-vă că fiecare persoană este diferită și are preferințe diferite, așa că este important să vă gândiți cu atenție la ceea ce l-ar face pe cel drag cel mai fericit înainte de a lua orice decizie privind plasamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here