Presiuni media si santaje politice în poliția prahoveană/Ginel Preda, adjunct al IPJ – nu se dezminte (I)

0
301

Aspirant la functia de inspector sef , fost absolvent al Liceului Auto din Ploiesti, are in trecutul sau mai multi scheleţi prin dulapuri care pot ingropa institutia, si nu numai.
De asemenea, Ginel Preda, cel care a asigurat până acum interimatul la șefia inspectoratului nu se dezminte. Tot cu politicul nea Ginele’?
Cu doua zile inainte de numirea noului sef al IPJ Prahova, Ginel Preda s-a deplasat la prefectul judetului, Virgiliu-Daniel NANU, unde, in biroul acestuia a inceput sa ameninte si sa santajeze ca daca nu va fi numit tot „maria sa” sef nu mai poate proteja anumite dosare penale „pastrate” in sertar, dosare penale privind anumiti membrii dintr-un partid politic aflat la putere. Amenintarile cu santajele au fost transmise pe toate canalele politice catre acel partid, dar si personal!
La acesta intalnire au mai participat si alte persoane din acest partid politic si/sau persoane simpatizante.
Astfel, s-au efectuat presiuni fantastice la conducerea MAI ca actualul sef al IPJ Prahova sa nu fie numit, nu mai detaliem acum cine s-a deplasat la ministru si cu cine, ca nu are relevanta in acest articol.
Nici nu ne apucam sa facem aceste dezvaluiri daca pe la urechile noastre foarte lungi  si profesioniste nu ne-ar fi parvenit alte informatii interesente.
Aspirantul la functia de inspector sef, Ginel Preda, a inceput sa roage colegi din breasla noastra sa „scrie ceva, cat de mic/putin” de actualul sef al IPJ Prahova, pentru a ii crea o atmosfera nefavorabila si din razbunare ca nu a fost numit pe functie, cu intentia clara de a il debarca.
Nu este la prima abatere privind politicul
In decembrie 2018, cand avea numirea efacuata si hartia semnata tot pentru sefia IPJ Prahova, Ginel Preda, adjunctul șefului Poliției Prahova la aceea vreme, a demonstrat ca este in echipa “Hashtag #rezist”.
Dupa dezvaluirile noastre, Ginel Preda NU a mai fost numit.

Iata ce precizam la aceea data:
„Comisarul șef Ginel Preda, actualul adjunct al comandantului Poliției Prahova Eduard Mirițescu, a fost împuternicit în această funcție pe data de 24 august 2017, printr-o dispoziție a inspectorului general al Poliției Române. Înainte de acest moment, a fost șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Prahova, unde a coordonat mai multe dosare.
Nu mica ne-a fost mirarea sa constatam faptul ca, un sef de Inspectorat al Politiei Romane isi permite sa distribuie pe pagina sa de socializare materiale de sustinere promovate de miscarea “Hashtag #rezist”.

„Nu stim daca acest comportament este normal din partea unui sef din Politia Romana dar o sa solicitam un punct de vedere oficial ministrului Afacerilor Intrene, Carmen Dan.
In afara unei posibile incalcari ale deontologiei profesionale ne intrebam de ce impartialitate se mai pot bucura persoanele cercetate de acesta si/sau subordonatii sai avand in vedere ca tocmai a promovat mesaje de sustinere fata de Laura Codruta Kovesi, persoana pusa sub invinuire penala”.
Asa cum precizam mai sus, aspirantul la functia de inspector sef, Ginel Preda, are in trecutul sau mai multi scheleţi prin dulapuri care pot ingropa institutia, si nu numai, scheleti pe care, Incisiv de Prahova ii va aduce la „lumina” incepand de azi, intr-un serial extrem de lung.

Sa incepem cu anul 2015, ca ne vom referi in articolele urmatoare la alte fapte penale: dosarul penal „pastrat” la sertar in care Ginel Preda era inregistrat in masina cand furniza informatii din dosare penale unui om politic, etc, dar si la ofiterii din subordine care, probabil santajati ii asculta acum ordinele si la comanda fac jocuri economice si politice.
Ne referim, in clar, la o sefa de serviciu, a carui mamica are un dosar penal, pastrat la „sertar”, pentru santaj si/sau orice eventualitate. Si, asa se fac descinderile, cu tam-tam. Sa le faca, dar ofiterii sa fie atenti la abuzuri, noi atata transmitem, deocamdata.
Anul de gratie 2015
Recursul previzibil la un clişeu aproape garantat al scheletului sau scheletelor din dulapul aspirantului la functia de inspector sef indica ca si-a cerut scuze, care i-au fost acceptate, procurorilor DNA ST Ploiesti, pentru divulgarea de date secrete dintr-un dosar penal aflat in derulare, secrete transmise vectorului, adica persoanei vizate din acel dosar penal.
Astfel, aspirantul la functia de inspector sef a devenit singurul politist judiciar din Romania care a fost iertat pentru o astfel de fapta grava.
Si sa redam din declaratia aspirantului, declaratie data la DNA:
„În cadrul discuției l-am întrebat pe Ispas Constantin dacă fiul său are o societate comercială, acesta mi-a răspuns că da, dar a precizat că nu are nicio legătură cu această firmă și i-am adus la cunoștință că, pe raza județului Prahova, serviciul nostru efectua verificări cu privire la toate contractele de deszăpezire încheiate de primării și că în cadrul acestor verificări, apăruse și firma administrată de fiul acestuia și că aceste verificări nu vizează o răzbunare a mea sau a lucrătorilor pentru dosarul constituit la DNA București împotriva mea ca urmare a sesizării DGA Ploiești unde acesta era șef.
(…) Este adevărat că nu ar fi trebuit să procedez în acest mod și că nu aveam de ce să mă întâlnesc cu acea persoană în mod normal deoarece verificările la care am făcut referire anterior, în baza de date, ne confirmase faptul că tatăl administratorului firmei care avea contract de deszăpezire cu primăria Podenii Noi, era Ispas Constantin.
Mai mult decât atât recunosc că am făcut o prostie sunându-l pe Ispas Constantin. Menționez că la începutul anului 2015, după ce am fost chemat la DNA Ploiești, inspectorul principal Monica Grigore, împreună cu mine am mers la Parchetul Tribunalului Prahova la procurorul Lalu Ion, care mi-a solicitat documentele ridicate de la Primăria Podenii Noi în legătură cu acel contract s-a sesizat din oficiu în baza lor, a constituit un dosar penal având ca obiect evaziune fiscală săvârșită de fiul lui Ispas Constantin, procurorul mi-a spus că o va delega pe subalterna mea, în cauza nou deschisă, toată această procedură având ca scop evitarea semnării actelor de către adjunctul IJP Prahova, Rădulescu Ionuț-Adrian, pentru ca acesta să nu vadă că era dosar constituit pe numele fiului lui Ispas, întrucât l-ar fi anunțat sigur pe tatăl acestuia, Ispas Constantin cu care este prieten și coleg.”, a declarat Ginel Preda la DNA Ploiești.
Cu alte cuvinte, în timp ce procurorii făceau tot ce este posibil pentru ca Ispas să nu afle despre ancheta care viza firma fiului său, aspirantul la sefia IPJ, Ginel Preda fix asta a făcut, l-a informat pe șeful DGA.
Cum nu este singura fapta penala a aspirantului la functia de inspector sef, vom reveni, pe momente „operative”. (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here