Cum sa alegem o tricicleta buna pentru copii

0
152

Daca ai ajuns la articolul acesta, inseamna ca te-ai saturat sa te lupti cu greutatea caruciorului si ca vrei sa alegi o alta modalitate de a plimba copilul. Stim cu totii cat de anevoioase pot fi unele carucioare, mai ales in situatiile in care nu dispunem de un lift sa putem urca sau cobori caruciorul. De cele mai multe ori, ramanem doar noi cu bebelusii, tatii fiind la job. Asa ca trebuie sa ne facem viata cat mai usoara, iar asta implica si modalitatile de transport ale bebelusului, atunci cand il scoatem la plimbare. Hai sa vedem cum sa facem o alegere buna cu privire la achizitionarea de triciclete copii.

Alege in functie de varsta copilului

Este primul lucru de care sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi triciclete copii. In general, atunci cand bebelusul poate sta singur in sezut, se recomanda folosirea tricicletelor pentru copii.

Daca bebelusul este mai mic

Se recomanda folosirea de triciclete copii ce au mai multe centuri de siguranta, dar si o bara de protectie si un maner detasabil.

Pentru copiii cu varsta de peste 1 an

In general, dupa varsta de 1 an, copiii au mai multa siguranta de sine. Acum este vremea in care vor dori sa exploreze mai mult, de aceea si in cazul acesta se recomanda triciclete copii cu centuri de siguranta. Centurile vor fi mai putine decat la tricicletele pentru bebelusi, insa si copiii cu varsta de peste 1 an au nevoie de aceste centuri.

La ce sa te uiti atunci cand vrei sa cumperi triciclete copii

Atat in magazinele fizice, cat si in cele online, varietatea de triciclete copii este mare. Lumeabebelusilor.ro ne prezinta cateva modele pentru varste diferite. Daca nu preferi magazinele fizice, cele online iti vin in ajutor cu multe oferte. Ai ajuns in magazinele de specialitate si nu stii cum sa alegi triciclete copii, hai sa descoperim impreuna cum sa alegi.

Rotile au o mare importanta in alegerea unor triciclete copii. La fel ca si in cazul carucioarelor, trebuie ca acestea sa functioneze perfect, pentru plimbari in siguranta. Gandeste-te la rotile carucioarelor din marile lanturi de magazine, daca nimeresti un carucior cu roti proaste, iti va fi greu sa il misti. Asa se intampla si in cazul acestor triciclete copii.

Daca tot am discutat de importanta rotilor, tricicletele pentru copii pot avea o functie utila. Aceasta se numeste ,,free wheel” (roata libera), fiind de folos folosirea acesteia in cazul in care vrei ca pedalele sa nu se miste, ci doar rotile. De folos este aceasta functie in special in cazul bebelusilor cu varsta de pana la 1 an, atunci cand nu au inca puterea necesara de a pedala singuri.

Centurile de siguranta sunt foarte importante si ele, fiind raspunzatoare de siguranta bebelusilor. Chiar daca este mai mare, copilul are nevoie de centuri de siguranta. Preventia este importanta intotdeauna, mai ales cand vine vorba de copii.

Ghidonul reprezinta un alt lucru la care sa te uiti cu atentie. Impreuna cu rotile, te ajuta sa faci manevre usoare, fara sa te chinui. Cele mai multe ghidoane sunt reglabile, asta pentru ca noi sa il ajustam in functie de inaltimea noastra, astfel incat sa nu ne fie incomoda manevrarea acestor triciclete copii.

Cadrul si bara de siguranta sunt elemente de luat in calcul atunci cand alegi triciclete copii. Cadrul poate fi din otel sau din plastic, de cele mai multe ori. In mod normal, un cadru din otel va fi mult mai rezistent decat unul din plastic, de aceea este recomandat sa alegii un cadru din otel.

Pentru copii, tricicleta reprezinta un mod nou de plimbare, de explorare a unor peisaje noi. Copiii mai mari pot pedala singuri tricicleta, astfel nu va mai trebui sa o ghidezi tu. Evident, va trebuie sa supraveghezi in permanenta copilul, pentru a reduce riscurile de accidentare. Aceste triciclete copii au nenumarate avantaje, nu doar pentru copil, dar si pentru tine. De aceea, noi recomandam achizitionarea de triciclete copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here