„Despre corupteii nostri de pe la control intern!”

0
243

„Corupția vizează un ansamblu de activități imorale, ilicite, ilegale realizate nu numai de indivizi cu funcții de conducere sau care exercită un rol public, ci și de diverse grupuri și organizații, publice sau private, în scopul obținerii unor avantaje materiale sau morale sau unui statut social superior prin utilizarea unor forme de constrângere, șantaj, înșelăciune, mituire, cumpărare, intimidare.

Printre cauzele care favorizează apariția corupției se regăsesc și: slăbirea autorității statului datorită ineficienței instituțiilor acestuia, degradarea nivelului de trai al indivizilor, lipsa unor valori sociale însoțită de alterarea respectării principiilor morale, lipsa unei reforme la nivelul instituțional și legislativ care să fie în concordanță cu condițiile socio-economice.

Acestea fiind zise, multi care ajung pe la control intern nu stau bine nici cu cartea, nici cu coloana vertebrala.

Ca perceptie generala a politistilor, functiile de la control intern fac parte din categoria functiilor caldute, unde ajungi numai cu o pila, cu origine sanatoasa, cu recomandare ca esti baiat de baiat, om de incredere maxima.

Cum adica de incredere? Adica, de par egzample, la control intern, te duci ascultator si „sinucizi”, precis si eficient, tinta indicata. Dai cu stiletul cu otrava, cu pusca, acolo unde-ti arata seful IPJ, cu degetelul aratator. Si daca vrea sa-i dansezi pe masa, cu clopotei la brau, o faci.

Sau sa pupi o manuta, sa lingi un bocanc unde a ramas o urma de murdarie. Sau primesti comanda sa intimidezi pe vreunii de la un sindicat. De la adjunctul IPJ.

Asta e pretul pentru functiile „caldute’. In perceptia generala a uvrierilor din politie, a talpasilor!

Sunt si oameni ok pe acolo, pe la control, dar putintei. Si stau in umbra, ca vor sa iasa la pensie tot de acolo. Nu mai vor in strada, sa fuga dupa hoti ca nu mai sunt tineri.

O preocupare a unora din lingaii de pe la birourile de control din tara, este sa depisteze, la ordinul sefului IPJ, pe politistii care ne toarna noua, la sindicat, despre ilegalitatile sefimii. Mai ales screenshoturile din grupurile de pe wsp, moartea lor!

Primim adrese d-astea in care ni se cer amenintator, ” turnatorii” din politie, cam doua trei pe an. Nu de la IGPR, ca dumnealor sunt mai educati, le e rusine, au si ei un standard. Primim de pe la ipjuri.

Pentru asta, de obicei deschid ei cate o ” lucrare penala” sau un dosaras penal, asa la stocareala, dar cu numar de parchet, adica aparent ca la carte, si ne trimit adresute in care ne cer amenintator sa il turnam pe politistul care ne-a adus la cunostinta actul sau faptul ilegal al unui sef de prin curtea IPJ.

Multe din faptele ilegale le aflam pentru ca sefii batuti in cap si evident nepotriviti pentru functie, utilizeaza in continuare grupurile de whatsapp pentru a da ordine sau pentru a trimite dispozitii sau planuri de actiune. Si mai primim uneori cate un screenshot care documenteaza abuzul. Asta daca nu primesc ziarele, mai intai.

Pai ma, conducerea IGPR e chiar asa compusa din prosti? Domnul Benone, domnul Miritescu, doamna Tuicu, domnii, doamnele si domnisoarele de la securitate ( de la IGPR, nu aia veche) chiar sunt prostii vostri?

Pai daca organele centrale va dau dispozitie in teritoriu sa nu mai folositi wsp pentru treburile de serviciu si voi o faceti diseminand posibil informatie confidentiala intr-un mediu necontrolat, privat pentru ca nu e autorizat ca soft de comunicatie, voi faceti aranjamente, seful IPJ cu slugile de la control intern, sa ne speriati pe noi la sindicat?

I-ati facut dosar penal, pentru abuz in serviciu sau/si pentru 304 CP sefului de birou care a imprastiat ditai planul de actiune pe wsp? L-ati ascuns strategic la logistica si gata? Pai voi cautati faptele penale la noi, adica cine ne-a dat noua „screenshotu”, cand voi sunteti bara bara cu infractorul?

Va dam aicea mai jos, ordinul IGPR, sa va improspatati memoria. Si sa puneti dispozitia la dosar, ca poate ati uitat de ea. La procuror, suntem cam siguri ca nu ati avut-o la dosar. Ati avut un „lipsus”, asa-i”, se intreaba Emil Pascut de la sindicatul Diamantul. (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here