Implantul dentar fast & fixed – principala opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă

0
259

Lipsa unuia sau a mai multor dinți este o problemă care afectează un număr foarte mare de persoane. Absența unuia sau mai multor dinți poate fi cauzată de un accident, de o boală sau de procesul natural de îmbătrânire. Din fericire, în prezent există mai multe soluții pentru înlocuirea dinților lipsă, inclusiv implanturi dentare care au loc într-o singură zi. Un alt motiv pentru care pacienții se prezintă la medicul stomatolog cu dinți lipsă sau cu dinți care trebuie să fie extrași de urgență are legătură cu lipsa unei igiene orale adecvate. Cea mai bună modalitate prin care puteți preveni pierderea dinților presupune curățarea periodică a dinților, periajul realizat de de două ori pe zi și folosirea aței dentare. Dacă aveți deja unul sau mai mulți dinți lipsă sau ați observat unele deteriorări, cel mai recomandat este să vă prezentați la medicul dentist pentru a beneficia de tratamentele stomatologice de care aveți nevoie.

Cum funcționează implantul dentar fast & fixed?

Implanturile dentare se numără printre cele mai recomandate opțiuni pentru dinții lipsă, deoarece reprezintă o soluție permanentă. Un implant dentar fast & fixed este cu atât mai indicat, deoarece are loc într-o singură zi, pacientul obținând astfel rezultatele dorite pe loc. Medicul stomatolog va plasa un șurub de titan, adică implantul propriu-zis, în osul maxilarului. Bineînțeles, dacă pacientul are nevoie de extracție dentară, această procedură va avea loc în aceeași zi cu plasarea implantului, sub anestezie. Rădăcina implantului, adică șurubul, are forma unui dinte adevărat. Pe de o parte, înlocuiește rădăcina dintelui pierdut, acționând ca o rădăcină sintetică, iar pe de altă parte, va servi ca suport pentru coroana artificială care imită perfect dintele natural al pacientului. Implanturile dentare sunt realizate din titan, un metal compatibil cu corpul uman și care se contopește cu țesutul osos în timp. Implanturile arată și se simt ca dinții adevărați, pe lângă faptul că vă ajută să mâncați confortabil, să vorbiți fără probleme și să vă bucurați de o calitate mai înaltă a vieții. Implantul dentar fast & fixed poate fi folosit pentru înlocuirea unui singur dinte, pentru restabilirea unui arc complet sau pentru refacerea unei punți de implant.

Implantul dentar fast & fixed  – pentru o mai bună sănătate orală

În timp ce costul implantului dentar fast & fixed poate varia în funcție de nevoile specifice ale fiecărui pacient, reprezintă o opțiune excelentă pentru restabilirea zâmbetului și a funcției orale normale. Ca și în cazul majorității tratamentelor stomatologice, există câteva măsuri de precauție pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a efectua această procedură, cum ar fi potențiale efecte secundare sau anumite alergii. Înainte de a beneficia de un implant dentar fast & fixed, discutați toate opțiunile disponibile cu medicul stomatolog care vă cunoaște istoricul medical.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here