Incisiv de Prahova a avut, din nou, DREPTATE/PMP anunță convocarea Congresului pentru alegerea unei noi conduceri naționale/Cristian Diaconescu isi merita SOARTA

0
69

George Botez, consilier local din partea Partidului Social Democrat (PSD):

„Propun o masura de rezolvare partiala ( repet – partiala ) a problemelor infinite cu parcarile in Ploiesti! Si, avand in vedere mai noile obiceiuri ale primariei Ploiesti, fac si eu aceasta propunere aici pe Facebook.

E cert ca in Ploiesti sunt mult mai multe masini decat locuri de parcare legal stabilite. Dupa cum este cert ca multi concetateni parcheaza masinile pe trotuar si aceasta, in primul rand din pricina lipsei locurilor de parcare.

De aici apar problemele pentru pietoni, bietele mame fiind nevoite sa mearga cu carucioarele pe…. carosabil, persoane in varsta sa faca eforturi suplimentare, iar picii nostri sa traiasca un mare pericol in drumul spre scoala, si nu numai !

Toate acestea sunt realitati de necontestat. Si atunci vin si spun : hai sa gasim o solutie care sa impace si capra , si varza si….. primaria.

Acolo UNDE ESTE POSIBIL, trotuarele se vor micsora la 0,80-1 m pentru a asigura posibilitatea de deplasare a pietonilor in siguranta. In locul astfel „castigat” va trebui ca primaria sa organizeze alveole cu scop de parcare, parte cu plata, parte fara, in functie de situatia din teren. In acest fel asiguram : spatiul normal de trecere ( mai ingust, dar, totusi, pe trotuar), parcarea legala a autoturismelor si satisfacerea nevoilor proprietarilor, iar pentru cele declarate „cu plata” vom putea strange fondurile necesare pentru continuarea amenajarilor. Cine mai parcheazasi in aceste conditii pe trotuar : amenda fixa de 2500 lei !

Practic, afacerea se va autofinanta, dezvoltarea se va face din taxele de parcare, eventual amenzi, fara a obliga cetatenii sa achite sume aberante pe un loc de parcare „smuls” in disperare intr-o competitie extrem de nedorita cu vecinii, cu prietenii.

Cum primaria pune in discutie demolari, eu lansez cu aceasta postare ideea de constructie, ideea de nou si de lansare in discutie a unor probleme de interes public.

Asadar, inarmati cu rabdare, daca muncim, in 4-5 ani vom putea duce la capat acest proiect, pe baza unui buget multianual, bine chibzuit.

Ca sa ne intelegem, daca vom lua materiale la pret corect, o facem ! Daca vreun baiat se gandeste sa mai puna de-o afacere, nu e bineprimit si sa ne lase in supararea noastra. Noi vom fi linistiti, iar el liber ! Asadar, va rog, pareri ! Multumesc si toate bune!” (Irinel I.).

Foto: Neurococi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here