PSD musca din PMP/Alianța Pentru Patrie (APP) rupe – atat din PSD, cat si din PMP – Ziarul Incisiv de Prahova

0
207

Invitat al emisiunii „Bistrița în alb cu Negru” din data de 12.12.2021, fostul deputat PMP, Ionuț Simionca a vorbit despre „relația” cu PNL sau cu PSD.
Pe scurt, Ionuț Simionca declara ca la CJ BN a ales colaborarea cu PSD-ul, chiar dacă pentru acesta, încă de când era în America, PSD-ul îi era setat că sunt cei mai răi.
„Dar am stat de vorbă cu președintele Consiliului Județean, am stat de vorbă și cu cei din PNL.
Președintele mi-a spus că el vrea să ducă mai departe proiectele pe județ, pentru că sunt foarte multe proiecte. Mi-a cerut o mână de ajutor (…). PNL mi-a spus însă să facem majoritate ca să îl blocăm pe președinte, să nu facă nimic. Asta a fost discuția. Și atunci, între unul care vrea să construiască și unul care vrea să blocheze, responsabilitatea mea care este? Să sprijin comunitatea! Că am fost înjurat, că am fost blamat, eu am făcut majoritatea cu social democrații pentru că am vrut să construim și să muncim pentru comunitate”, a explicat Ionuț Simionca.
Întreaga discuție despre relații și sentimente rănite PMP + PNL/PSD, în video de mai jos, de la minutul 21.

In fapt, aceasta discutie pregatea „terenul” pentru intrarea in PSD cu arme si bagaje pentru mai multe organizatii judetene din tara.
Aceste semnale si pregatiri se efectuau de cateva zile. In data de 09.12.2021, la aceeasi emisiune, Ionuț Simionca declara ca „pentru a fi ales trebuie să faci parte dintr-un partid mare”, cu referire dacă va merge cu PSD sau dacă ar putea ajunge pe scaunul de președinte al CJ.

Noua lideri ai PMP au avut negocieri zilele trecute cu liderul PSD Bistrița, Radu Moldovan, care este și șeful CJ BN, numarul total al celor care trec in barca PSD fiind de 12 (3 lideri ai unor filiale PMP nu au fost prezenți la negocierile de la Bistrița, dar si-au dat acceptul pentru trecerea la social democrați).
Mai mult, pe langa cele 12, o mare parte din organizatiile judetene vor trece la partidul Forța Dreptei al fostului președinte al PNL.
Liderii PMP vor merge dupa senatorii si deputatii care si-au dat demisia din PNL si s-au alaturat partidului Forța Dreptei, din interese absconse.
Din nefericire, ceea ce am anuntat de cateva luni de zile pare sa se realizeze mult mai repede.
In acest context, Alianța Pentru Patrie (APP) rupe atat din PSD, cat si din PMP.
Câțiva social-democrați s-au înscris deja în Alianța Pentru Patrie (APP), noul partid al lui Liviu Dragnea. Este vorba despre foștii deputați Răzvan Rotaru, Tamara Ciofu și Costică Macaleți (fost președinte al CJ Botoșani).
Adrian Gâdea, președintele CJ Teleorman, Ionel Arsene, președintele Cj Neamț, și Maricel Popa, președintele PSD Iași, sunt primii trei lideri social-democrați care i-au promis sprijin politic lui Liviu Dragnea. Acestora li se vor alatura o mare parte din lidri importanti ai PSD care au o relatie rece cu MArcel Ciolacu.
Pe plan local, Alianța Pentru Patrie (APP) Prahova a reusit sa se miste cu „talent”, in cadrul acestei organizatii judetene trecand o mare parte din organizatiile PMP Prahova, majoritatea liderilor importanti ai acestei formatiuni (care reusisera sa scoata PMP  partid parlamentar), dar si nume sonore din PSD.
Alexandra Lăcrămioara Bran (Președintele Organizației Județeane APP Prahova), fost membru PMP – merge pe principiul, „tace și face”.
Se dovedeste a fi un politician tanar care are deja experienta in administratia locala, ambitios, tenace si care detine toate ingredientele sa ajunga un politician de top.
Totul se joaca, totul este intr-o perpetua modificare si miscare. (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here