Avansarile in grad profesional inainte de termen/Conditia meritelor exceptionale e un ditamai copacul care iti sare in ochi, ea a devenit cvasi-invizibila pentru cei care trebuie sa isi recompenseze oamenii de incredere – Ziarul Incisiv de Prahova

0
607

Nesimțirea maxima ne sfidează pe toți! Incompetenta și nesimtirea sunt la fel de periculoase, iar în acest caz merg mana-n mana.
Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti este manageriat de dr. Bogdan Nica, in mod profesional (avand o experienta vasta in domeniu).
Printre funcțiile publice de conducere ocupate de el în ultimii 15 ani se numără:
– Director DSP Prahova 2005-2006;
– Director și apoi secretar general în Ministerul Sănătății 2006-2008, în perioada ministrului Eugen Nicolăescu;
– Președinte cu funcție de secretar de stat al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului 2012-2014;
– Consilier al lui Adrian Dobre, primarul PNL al Ploieștiului, 2017;
– Secretar de stat adjunct în Ministerul Mediului – până pe 29 ianuarie 2020;
– În 26 februarie 2020 a fost numit director la Agenția Națională de Mediu Prahova;
– După o lună, în 26 martie, pleacă din funcție și ajunge director la DSP Prahova;
– In 15 iulie 2020, Nica anunță că pleacă și de la DSP pentru că este numit de ministrul Nelu Tătaru director general în Ministerul Sănătății;
– După încă trei luni, pe 26 octombrie, părăsește Ministerul Sănătății și „ocupa” postul de manager al Spitalului Județean Ploiești.
Cu un asemenea management performant, fata Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti s-a schimbat pe zi ce trece, de la bine la foarte bine.
Astfel, sub coordonarea dr. Bogdan Nica, Spitalul Județean de Urgență Ploiești a avut probleme în mai multe nopți cu furnizarea oxigenului către pacienții grav bolnavi de COVID.
In noiembrie 2020, celebrul dr Bogdan Nica semneaza un document prin care managerul refuza să dea familiei Nemțoiu dosarul medical al Elisabetei Nemțoiu.
Elisabeta a fost internată duminică, 25 octombrie 2020, la Spitalul Județean din Ploiești, a fost tratată acolo, apoi în secția externă Boli Infecțioase, fostul Spital Movila din oraș, a fost transportată din nou la Spitalul Județean, unde a murit pe 6 noiembrie.


Familia a înțeles exact mesajul clar al managerului Bogdan Nica: vă dăm documentele când se întoarce mortul din mormânt sau când câștigați procesul în instanță împotriva spitalului: „Informațiile cu caracter confidențial pot fi furnizate numai în cazul în care pacientul își dă consimțământul în mod explicit sau dacă legea o cere în mod expres”.
Ca un blestem, tot in noiembrie, de data asta in anul 2021, sub coordonarea extraordinara a expertului dr. Bogdan Nica, un incendiu s-a produs, in data de 11.11.2021, la spitalul suport-Covid Movila din Ploiești si doi pacienți au murit.
„Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu.
În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu”, preciza la aceea data ISU Prahova, contrazicand declaratiile initiale ale competentului dr Nica Bogdan.
“Regret enorm ce s-a întâmplat şi mă consider principalul vinovat” este declaraţia făcută de medicul Bogdan Nica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.
Dr. Nica a precizat că în cursul zilei 11.11.2021 se va gândi dacă îşi va da demisia sau nu, dar până atunci va sta la dispoziţia organelor de cercetare penală.
”Regret enorm ce s-a întâmplat şi mă consider principalul vinovat. Demisia este o decizie personală pe care o s-o iau în cursul zilei de astăzi, dar până atunci trebuie să răsund în faţa organelor de urmărire penală. Nu plec din faţa unei nenorociri, nu plec şi nu închid telefonul, răspund la întrebări, cred că asta trebuie să facem toţi, să încercăm să găsim cauza”,a precizat directorul SJU Ploieşti în timpul unei conferinţe de presă organizată, joi 11 noiembrie, la câteva ore după producerea incendiului în care doi bolnavi şi-au pierdut viaţa, iar o infirmieră a suferit arsuri.
Probabil ca s-a hotarat si a conchis ca managementul sau este indispensabil pentru Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti. Ce „e aia” demisie de onoare? Care onoare?
Tot in noiembrie 2021
La data de 27.11.2021, cetateanul italian Mandici Sergio, cu resedinta permanenta in Romania – are ghinionul sa fie internat in unitatea condusa cu „onoare” si „profesionalism” de catre „indispensabilul” dr Nica Bogdan.
GHINION TOTAL!
Cetateanul italian ajunge la sectia ATI din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti, la medic primar Danila Elena Madalina.
Cetateanul italian nu avea probleme de covid, ci era doar dependent de insulina datorita diabetului.
Ghinionul care l-a facut sa paseasca pe ultimul sau drum a fost o bronhopneumonie care il facea sa nu mai poata sa respire creand starea de inconstienta.



La data de 29.11.2021, orele 11.31, consoarta cetateanului italian reuseste sa vorbeasca telefonic cu dr Danila Elena Madalina caruia i se comunica ca la examenul CT nu apare nimic, decat boala de plamani dar „considera” (o alta experta) ca este de neurologie. I se solicita numarul de telefon pentru a fi tinuta la curent.

Tot in data de 29.11.2021, orele 20.04, consoarta cetateanului italian suna din nou sa afle starea acestuia si afla de la o asistenta ca pacientul a fost mutat la neurologie chiar dupa doua ore dupa ce aceasta vorbise telefonic cu dr Danila Elena Madalina.
Deci, dr Danila Elena Madalina l-a scos pe cetateanul italian de la ATI (sectia necovid) unde avea nevoie de oxigen datorita problemelor de plamani si l-a transferat ca sa scape de el, la neurologie unde nu sunt asemenea conditii.
In fapt, a scapat definitiv de cetateanul italian Mandici Sergio, acesta decedand in data de 01.12.2021, orele 07.00, la Sectia de Neurologie unde nu avea ce cauta si lipsit de ingrijirile necesare de la Sectia ATI.
Nesimțirea si ignoranta maxima ne sfidează pe toți!
Consoarta cetateanului italian va informa ambasada Italiei din Romania, va intocmi sesizare penala si va sesiza Colegiul Medicilor din România pentru neglijență medicală.
De remarcat ca autopsia a confirmat ca italianul Mandici Sergio a decedat din cauza bronhopneumoniei (fiind mutat de la oxigenul necesar de la ATI) si insuficienta organica multipla, probabil pentru neadministrarea insulinei de care era dependent.


Incompetenta și nesimtirea sunt la fel de periculoase, iar în acest caz merg mana-n mana
Calvarul consoartei nu s-a terminat prin acest deces al cetateanului italian Mandici Sergio si a trebuit sa faca fata si nesimtirii si incompetentei celor de la SPCLEP – serviciu condus de o „diva inabordabila”, Cristina Gîdiuță.
Fatidic -Tot in noiembrie, de data aceasta in anul 2018!
Uniunea Asociatiilor de Proprietari Prahova reclama ca SPCLEP, un serviciu condus de o diva inabordabila, Cristina Gîdiuță:
„Nu credeam sa mi se intample asa ceva cu o institutie publica. Vorbesc aici de Cristina Gîdiuţă, directorul executiv al Serviciului Public Local Comunitar de Evidenţă a Persoanelor (SPCLEP) care, contactata fiind pentru a i se aduce la cunostinta doua nemultumiri fata de activitate subalternilor sai, nu a binevoit sa raspunda, trimitand apoi un sms cu urmatorul link: http://www.ploiesti.ro/SPCLEP/index.htm?fbclid=IwAR2TKx_WDRoNFZgH65HqGap75snO_FotNGKvHobUFE72CxDnFfGa2meQtGA .
Ca sa nu o deranjam foarte tare pe diva care conduce acest serviciu, am incercat sa sunam la numarul de telefon afisat pe site-ul primariei, respectiv: 0344/078.311 unde, bineinteles, nici macar nu se formeaza numarul de telefon si se inchide de indata conexiunea. Astfel, aduc la cunostinta acestei doamne director, ca sericiul pe care il coordoneaza are la baza sau ar trebui sa aiba o foarte buna comunicare, ceea ce in cazul sau lipseste cu desavarsire. Am inteles ca nu vrea sa raspunda pe telefonul personal, desi mi se pare o lipsa de respect, avand in vedere ca ne cunoastem de foarte mult timp, mai ales in conditiile in care nu am sunat-o niciodata sa ii cer vreun favor personal. Ceea ce vreau sa ii cer este legat de activitatea subordonatilor sai care creeaza prejudicii asociatiilor de proprietari reprezentate de UAP in instanta, dupa cum urmeaza, fara sa dam nume de dosare, iar daca diva de la SPCLEP isi va intrista ochii cu citirea acestor randuri, sa actioneze in consecinta pentru respectarea drepturilor celor pe care este obligata sa ii deserveasca. Nu mai spun ca este si platita pentru asta.
Intr-unul dintre cazuri, o asociatie de proprietari a depus la SPCLEP o solicitare pentru eliberarea Anexei 24( act care cuprinde mostenitorii unui defunct) pentru stabilirea cadrului procesual al mostenitorilor unui dosar. Este vorba despre adresa nr. 118421 din 30.05.2018. Adica, sfidand prevederile legale referitoare la termene, respectiv 30 de zile pentru petitii, nici pana la aceasta data Anexa 24 nu a fost eliberatea, iar dosarul asociatiei este suspendat din cauza angajatilor SPCLEP, care trebuie trasi la raspundere, pentru prejudicierea asociatiei respective. Se cheama abuz in serviciu.
Un alt caz pe care i l-am semnalat la fata locului divei de la SPCLEP a avut locd in vara acestui an, cand impreuna cu presedintele asociatiei care avea nevoie de eliberarea Anexei 24 in speta si avocatul UAP Prahova, ne-am deplasat la SPCLEP pentru a vedea ce se intampla de se tergiversa, tot asa, de mai mult timp decat prevedee legea, eliberarea acelei anexe. Astfel, dupa acea discutie serviciul condus de Cristina Gîdiuță a catradicsit sa trimita de trei ori anexa 24 deoarce era ilizibila si instanta a solicitat sa fie trimisa o forma ce poate fi cititia.
Dupa cum vedeti aceste servicii lasa mult de dorit, iar cand se intampla acest lucru trebuie luate masuri. Cine sa le ia, daca diva de la SPCLEP nu vrea sa afle cu ce se confrunta benericiarii serviciilor acelei institutii si li se creeaza prejudicii? Poate conducerea primariei…”
La trei ani distanta tindem sa dam dreptate acestei teorii.


Consoarta cetateanului italian s-a trezit cu un Certificat de Deces complectat la „misto” de cei din institutia aceasta, fara CNP, etc, adica de o hartie cu care poti sa te stergi la partea dorsala.

Traim in Romania unde bugetarii isi permit luxul de a fi ineficienți și incompetenți pe bani publici. Totul este sa ai o „proptea” sa te mantina in functie, ce conteaza „prostimea” si/sau onoarea? Vom reveni. (Cristina T.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here