Modelarea econometrica demonstreaza cu un mare grad de certitudine ca baietasii care se bucura de girofar si de elicoptere SRI, mai devreme sau mai tarziu ajung exact acolo unde le e locul… – Ziarul Incisiv de Prahova

0
386

Pregătirea fizică a polițiștilor de penitenciare se face doar in documente , realitatea este insă dezastruoasă, un pic de exceptie fac grupele EOS care, printre multitudinea de sarcini, isi mai gasesc putin loc si pentru pregatire.

Un incident petrecut azi, in care o colegă era să fie bătută de către un detinut agresiv daca nu era scapata de alti detinuti , mi-a reamintit de importanta pregatirii fizice, de necesitatea mentinerii unui bun tonus fizic, de importanta asimilarii unor tehnici de aparare, de existenta unui sistem MD functional, care nu doar să-ti creeze senzatia ca vei fi aparat, ci chiar să functioneze, insa , din pacate, nu functioneaza si angajatii traiesc cu speranta ca daca trec printr-un impas sistemul ii salveaza. Din pacate practica ne demonstreaza ca toate tehnicile si metodele cu care se lauda ANP nu te salveaza si sunt exemple concrete in care politistii de penitenciare au fost salvati de carmă si, paradoxal, de alți detinuti.

Inainte de orice drept pe care ANP se focalizeaza cred ca dreptul la integritate fizica, psihica si viată ar trebui sa fie prioritatea nr.1 a ANP.

Din pacate ne facem ca nu vedem ca lucrurile s-au deteriorat profund in sistemul penitenciar si factorii de responsabilitate nu fac altceva decat sa produca documente care sa-i absolve de vina.

Pregatirea fizica- e doar in acte, la fiecare inceput de an se numesc instructori sportivi pentru angajati, se semneaza planuri cu ore alocate, tehnici etc si in practica zero.

Sistemul MD- o afacere banoasa pentru unii care pute a esec de la disranta. Aparatura achizitionata e invechita, greoaie si nefunctionala. Balizele de semnalizare nu acopera toate zonele din penitenciare, acumulatorii sunt arsi si sunt costisitor de inlocuit, asa ca raza de actiune e foarte restransa, camerele mobile de filmat sunt de model foarte vechi , volum mare , grele, memorie putina si energie scazuta a acumulatorilor ,ceea ce le face sa functioneze, cand functioneaza, 2-3 ore dintr-un serviciu de 12 ore.

Functionand eronat nici exercitiul reactiei nu exista, probele au demonstrat ca angajate pot fi violate ore in sir pentru ca desi statia semnalizeaza om la pamânt nimeni nu reactioneaza.

In acte sistemul te protejeaza, in realitate e un dezastru acceptat , trecut sub tacere.

Pâna ce factorii de decizie vor constientiza pe deplin necesitatea unei abordari oneste fata de angajati, vă recomandam sa investiti timp si ceva bani in pregatirea dumneavoastra pentru a face fata unor situatii extreme.

Exista o probabilitate de 99% ca in cariera dumneavoastra sa nu se intample, dar exista o probabilitate de 1% sa se intample.

Cum iesi din situatie?

Nici la colegii din Politie lucrurile nu stau mai bine, insa noi lucram zilnic cu oameni care au fost dovediti ca fiind antisociali si foarte agresivi, conchide cei de la FPP. (Cerasela N.).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here