Te-ai plictisit de bucătăria ta? Află cum să o reamenajezi cu bani puțini!

0
203

Stylish Scandinavian kitchen interior: chairs and table in foreground, fridge, long wooden counter with machines, utensils on shelves in background. Interiors, design, ideas, home and coziness concept

Dacă a trecut ceva timp de când ai reamanajat ultima dată bucătăria este posibil să te plictisească decorul actual. Așa că e timpul pentru o schimbare! Nu te panica, nu e nevoie să investești foarte mulți bani pentru a schimba toată mobila, poți începe prin a adăuga câteva elemente ce vor oferi un aer fresh spațiului. Iată câteva sfaturi de amenajare de care trebuie să ții cont dacă te-ai plictisit de bucătăria ta:

  • Un tablou va salva situația

În această încăpere ai nevoie de un element care să atragă toate privirile, așa că ce poate fi mai potrivit decât un tablou canvas pentru bucătărie? Poți alege dintr-o gamă variată de tablouri cu imagini foarte colorate, de la pepanza.ro, ce vor aduce la viață întregul spațiu. Important este să așezi tabloul la nivelul ochilor, pentru a nu crea dificultate celui care-l privește. Îl poți așeza pe peretele de lângă masă și te vei bucura de toate aprecierile invitaților și familiei.

  • Mobila vintage va fi mereu în trenduri

Așa cum am menționat, nu este nevoie să schimbi întreaga mobilă din bucătărie pentru un efect inedit. Însă, poți apela la piese de mobilier vintage care să le completeze pe cele deja existente. Poți merge în magazine cu piese de decor vechi și vei găsi elemente spectaculoase cum ar fi suport de căni, rafturi pentru farfurii sau chiar veselă veche. Avantajul pieselor decorative vintage este că sunt ieftine, unice, nu se demodează niciodată și te vei bucura de un spațiu total nou care o să te inspire.

Un secret decorativ la care poți apela în orice încăpere, dar mai ales în bucătărie, sunt plantele. Florile de toamnă au culori minunate care îți vor aduce la viața spațiul. Poți apela fie la flori în ghiveci sau în vază, efectul va fi la fel de plăcut. Nu există o limită în ceea ce privește numărul acestora, atât timp cât decorul va rămâne estetic și echilibrat. Dacă apelezi la florile în glastră nu uita că acestea trebuie udate regulat, au nevoie de lumină naturală și, din când în când, va trebui să le ștergi frunzele de praf.

  • Corpurile de iluminat nu trebuie să lipsească

Niciodată nu e prea multă lumină în bucătărie, locul în care ai nevoie din plin de vizibilitate atunci când gătești și folosești ustensile ascuțite. Așa că este momentul perfect să te joci cu câteva corpuri de iluminat noi, care, pe lângă funcționalitate, au și un rol decorativ foarte plăcut. Poți folosi lămpi cu abajur, poți schimba lustra, astfel vei aduce un plus de prospețime bucătăriei.

În concluzie, nu e nevoie să faci schimbări majore în bucătărie pentru a te bucura de un spațiu nou. Poți începe cu mici elemente decorative ieftine care vor schimba în totalitate aspectul și atmosfera încăperii.

Sursa foto: freepik.com

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here