Cum alegem aparatul de aer conditionat?

0
347

Daca te gandesti la o climatizare cat mai bine pusa la punct in casa ta, atunci trebuie sa stii cateva lucruri, astfel incat sa fii sigur de faptul ca iei decizia cea mai buna in ceea ce priveste alegerea aparatului de aer conditionat. Alegerea unui astfel de aparat este o provocare, de aceea trebuie sa te gandesti cu atentie care va fi optiunea pe care o vei avea in vedere.

Un aparat de aer conditionat trebuie ales in functie de mai multe criterii. Acest sistem de climatizare este caracterizat printr-o unitate exterioara si una interioara in care sufla aerul rece in casa ta. Rolul aerului conditionat este asadar de a raci in primul rand, dar acesta mai poate fi folosit si pentru incalzire. Trebuie sa iei in calcul ca modelele prea puternice pentru dimensiunea camerei pot rula cicluri scurte si frecvente pentru a atinge o temperatura tinta. Acest lucru poate insemna asadar o functionare proasta a aparatului, precum si o dezumidificare inadecvata. In plus, vei avea de-a face si cu cresterea consumului de energie, precum si a costurilor.

Alege mereu un model de aer conditionat care are o capacitate egala sau usor mai mare pentru camera in care va fi instalat acest aparat. In acest fel, vei vedea ca aparatul va avea un consum cat mai optim pentru spatiul respectiv si va reusi sa mentina temperatura pe placul tau. Cele mai moderne aparate de aer conditionat nu sunt zgomotoase, ele fiind chiar foarte silentioase, atat in interior, cat si afara. Zgomotul de la unitatile interioare variaza asadar intre 19dB si 53dB. In cazul unitatilor exterioare, acest zgomot variaza intre 42dB si 69dB.

Ce tip de climatizare sa alegi?

Daca alegi asadar o unitate mai ieftina, e posibil sa ai de-a face si cu un zgomot mai puternic, de aceea este indicat sa eviti o astfel de unitate. Daca zgomotul este mare, atunci acesta iti va deranja activitatile de zi cu zi, precum si conversatia sau somnul. O unitate exterioara zgomotoasa iti poate deranja vecinii, de aceea este important sa ai in vedere acest lucru.

Unitatile de climatizare au o multime de functii de operare, cea mai comuna fiind functia Auto. Aceasta functie te ajuta sa mentii camera la temperatura aleasa. Functia de racire este si ea una frecvent intalnita, aceasta fiind benefica pentru ca scoate din interiorul unei camere temperatura ridicata si o elimina in exterior. Functia de caldura face acelasi lucru, doar ca in acest caz vorbim despre frig si anume ca ea capteaza aerul rece din camera si il inlocuieste cu aerul cald. Functia de ventilare este utila atunci cand tot ceea ce doresti este o briza de racire, aerul nefiind in acest caz incalzit sau racit.

Aerul conditionat pe care il vei alege poate fi controlat si prin intermediul aplicatiilor. Este important asadar sa alegi un aer conditionat de calitate pentru ca el poate fi controlat prin WI-FI. Acesta va avea si functii de autocuratare, precum si filtre de aer. Tine cont de toate aceste lucruri in alegerea unui aer conditionat cat mai bun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here