Cum alegi florile pentru ziua nunții

0
118
Olla

Ziua nunții este basmul pe care îl trăiește o femeie, iar ca acesta să fie exact ca în imaginație, florile nu trebuie să lipsescă. Ce flori s-ar potrivi  acestui basm? Tematica nunții și dorințele mirilor sunt cele mai importante criterii pentru alegerea florilor. De asemenea încadrarea în bugetul dedicat acestui eveniment este fundamental. Designerii florali sunt cei care te pot îndruma că să obții efectul dorit.

Ce aranjamente florale să nu lipsească de la nunta ta

1.         Buchetul miresei și al nașei

Buchetul miresei este un simbol al eleganței. El este prezent pe tot parcursul nunții și este importantă alegerea formei și culorilor lui. Mireasa poate alege un buchet alb, elegant, simplu sau poate dori să aibă un contrast de culoare. Nașa poate să aibă buchetul format din flori alese în funcție de tematica nunții. De asemenea florile pot fi alese conform ținutei pe care o va purta întreagă seară. Sezonalitatea florilor este deosebit de importantă în cazul unui buget restrâns, florile aflate în extrasezon fiind mai costisitoare.

2.         Aranjamentele pentru masa mirilor

Masa mirilor este specială. Ea este în centrul atenției și este plină de flori care sunt în aceeași tematică aleasă pentru restul invitaților. O poziționare bună a acestor aranjamente și folosirea plantelor verzi în compoziția lor pot da impresia de bogăție. Forma aranjamentelor diferă în general, mulandu-se pe nevoile de prezentare și a formei mesei.

3.         Aranjamentele pentru mesele invitaților

Aranjamentele florale pentru mesele invitaților sunt nelipsite de la nunta ta. Ele sunt alese în funcție de tematica pe care o ai. Un aranjament deosebit poate face o atmosferă plăcuta și poate aduce eleganță pentru întreg evenimentul. Poți opta pentru aranjamente mici sau mai generoase. Ele pot să fie poziționate pe suport înalt sau în vaze mici, în funcție de dorințele tale și ale partenerului/ei. Culorile sunt alese conform imaginii de ansamblu a nunții, iar florile pot să reprezinte anotimpul în care are loc evenimentul. Ziua voastră specială este pusă în valoare de florile alese prin formă, culoare sau combinații deosebite. Astfel că poți avea aranjamente florale nuntă pentru mesele invitaților care să fie într-o singura culoare: roșu, alb, roz, etc. Acestea sunt perfecte pentru o nuntă în care tematica are legătură cu o anumită culoare. De asemenea poți opta pentru o combinație de culori. Unele dintre cele mai frecvente combinații regăsite la nunți sunt: culorile alăturate pastel, roșu cu alb, alb cu verde sau mov, alb și verde. Acestea sunt doar câteva exemple care îți pot fi de folos dacă plănuiești nunta anul acesta.

4.         Aranjamente pentru decor general

Decorul general al nunții are nevoie de flori pentru a putea fi creată atmosfera magică a evenimentului special. Așadar, sunt alese flori care sunt poziționate în diverse zone ale încăperii pentru a putea amplifica imaginea feerică și romantică specifică nunții.

5.         Aranjamente pentru gradină

Gradina restaurantului sau locului unde se desfășoară nunta, este la fel de importantă. Astfel încât, se pot pune aranjamente florale în curte, care pot să fie folosite și pentru un decor de fotografie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here