Cum sa iti cureti corect tastatura?

0
743

Indiferent cat de des va folositi laptopul , s-ar putea sa fiti surprinsi de murdaria, firimiturile si alte resturi care persista in tastatura.

Puteti obtine un laptop fara pete insa de cele mai multe ori aspirarea nu este suficienta. Uneori aveti tastaturi laptop (https://www.onlaptop.ro/tastaturi-laptop) atat de fragile incat este foarte greu sa le curatati corespunzator.

Iata un ghid pas cu pas pentru curatarea laptopului murdar, plus sfaturi despre cum sa dezinfectati si sa va protejati impotriva germenilor.

Observati ca tastele dvs. se simt murdare sau ca resturile afecteaza functia tastaturii? S-ar putea sa fie timpul pentru o curatare profunda. Iata pasii de baza pentru curatarea tastaturii unui laptop.

1. Deconectati si opriti laptopul.

De regula, opriti intotdeauna aparatele electronice inainte de a le curata. Deoarece aveti de-a face cu taste in acest caz, procesul va fi mult mai usor daca computerul este oprit. (Nu doriti sa apasati accidental diverse taste, care pot duce la diverse probleme software sau la pierderea accidentala de documente).

2. Intoarceti laptopul cu susul in jos, cat este deschis, si atingeti sau agitati pentru a indeparta resturile.

Ideea aici este sa indepartati bucatile mai mari de murdarie pentru a facilita urmatorii pasi. Vei descoperi cat de multe particule vor cadea de pe tastatura. Acestea sunt inestetice si  te incurca atunci cand tastezi. Prin urmare, daca vrei sa cureti in profunzime poti citi mai multe si pe blog.

3. Folositi o perie cu par moale pentru a sterge si a curata resturile  dintre tastele laptopului.

Faceti acest lucru in timp ce laptopul este cu capul in jos, daca puteti, pentru a evita impingerea resturilor sub taste. Incercati o perie OXO si / sau o combinatie de pensule / panza OXO all-in-one . De asemenea, puteti utiliza aer comprimat daca aveti nevoie de mai multa forta.

4. Stergeti tastele cu o carpa din microfibra usor umeda

Udati coltul unei carpe fara scame si stergeti tastele. Un kit special contine o perie si o carpa din microfibra, care ar putea fi, de asemenea, utila pentru indepartarea petelor de pe ecranul laptopului.

5. Daca raman pete incapatanate care nu ies, folositi un tampon de bumbac inmuiat intr-un pic de alcool izopropilic.

Alcoolul va ajuta la dizolvarea murdariei de pe tastatura. Se evapora mai repede decat apa, dar asigurati-va ca il uscati dupa curatare pentru a preveni acumularea umezelii pe computer.

Pasii de mai sus sunt minunati daca principalul motiv al curatarii este reducerea murdariei si resturilor. Dar daca incercati sa va protejati impotriva raspandirii germenilor, ar trebui sa va faceti un program de curatare a laptopului pe care sa il si urmati.

 

Dezinfectarea unei tastaturi pentru laptop este la fel de simpla ca aplicarea produsului dvs. preferat de dezinfectare pe taste – cu doar cateva avertismente. Nu pulverizati si nu aplicati detergenti lichizi direct pe nicio parte a laptopului. In schimb, aplicati mai intai dezinfectanti lichizi pe o carpa, asigurandu-va materialul nu este foarte ud atunci cand intra in contact cu partile componente ale laptopului.

In timp ce unele instrumente de curatare pot ajunge in jurul tastelor, cel mai bun (si cel mai minutios) mod de a curata este prin indepartarea acestora. Cautati in modelul laptopului pentru a afla daca si cum puteti elimina tastele una cate una. Daca le eliminati, faceti o fotografie cu tastatura in prealabil, pentru a va aminti unde trebuie sa fie puse la loc. De asemenea, veti dori sa evitati utilizarea unor instrumente care ar putea indoi sau razui tastele si nici sa rupeti balamalele care le tin prinse. Nu aplicati aceasta metoda decat daca sunteti siguri ca aveti abilitatile necesare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here