Pe scurt despre aparatele de aer condiționat cu Inverter

0
471

Te gândești serios ca venirea verii să te găsească de data aceasta pregătit, așa că ai decis să îți montezi un aparat de aer condiționat. Dar, cu toate că ai banii pregătiți, nu știi deocamdată ce să alegi: sau sau fără Inverter. De aceea, pentru a-ți face decizia mai ușoară, am hotărât să îți prezentăm, pe scurt, câteva detalii despre aparatul de aer condiționat cu Inverter  .

Ce înseamnă Inverter

Prin Inverter se înțelege însușirea acestor sisteme de răcire în a-și modifica continuu capacotatea, în funcție de încălzire sau răcire. Această caracteristică este una foarte importantă pentru tine, în calitate de utilizator, deoarece presupune un consum mai mic de energie, și astfel ajungi să nu plătești chiar atât de mult.

Model nou de compressor

Spre deosebire de alte aparate de aer condiționat, cele cu Inverter sunt prevăzute cu un model nou de compresor care se adaugă unei unități electronice de control. Mulțumită acestora, în momentul în care aparatul este pornit, compresorul va funcționa la capacitatea sa maximă, astfel încât camera în care este montat echipamentul se va răci mult mai repede. Pe măsură ce temperatura se apropie de valorile dorite, sistemul de comandă reduce turația ventilatoarelor și capacitatea compresorului. Atunci când s-a atins pragul de temperatură dorit, compresorul va funcționa la capacitate mică. Per ansamblu, toate aceste ”detalii” duc la un consum mult mai mic de energie, uneori chiar și 30% față de aparatele de aer condiționat fără Inverter. Și, dacă mai amintim și de faptul că sunt mult mai silențioase, este și normal ca specialiștii să îți recomande un aparat de aer condiționat cu Inverter.

Investiția se amortizează în timp

Singurul dezavantaj al acestor sisteme de răcire ar fi cel legat de partea materială, deoarece sunt ceva mai scumpe decât echipamentele clasice. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că avem de a face cu o tehnologie care se va amortiza în timp, deoarece costurile facturilor la energia electrică vor fi mult mai reduse. Și atunci, de ce să nu faci acum un efort și să instalezi cel mai bun aparat de aer condiționat pentru locuința ta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here