Alege un insecticid si tine daunatorii la distanta

0
219

Daca te numeri printre pasionatii de gradinarit, cu siguranta in fiecare an ai idei noi cu privire la multitudinea de optiuni prin care iti poti imbunatati considerabil modul in care cultivi plantele, dar investesti si in alte rasaduri cat mai diferite. Poti opta pentru soiuri noi de tomate, spre exemplu, insa si fructe pe care nu stiai cum sa le ingrijesti pana acum.

Dar, pentru ca investitia ta si efortul pe care il depui sa merite, pe langa instalatiile de irigare si folia de mulcire care nu trebuie sa lipseasca, este important sa administrezi si insecticide, chiar daca iti doresti sa le cresti cat se poate de natural. Din pacate, insectele nedorite pot provoca daune destul de mari, iar unele plante nu vor putea fi salvate.

Opteaza pentru un insecticid potrivit culturii tale

Chiar daca sunt substante toxice, formula acestora este imbunatita constant de catre producatori, tocmai pentru a elimina pe cat de mult posibil riscul de aparitie a unor efecte nedorite. Mai mult decat atat, daca vei respecta instructiunile nu vei avea decat de castigat.

Daca in gradina ta ai si vita de vie, poti opta pentru unul dintre insecticide care actioneaza si asupra acesteia. Opteaza pentru un insecticid cu un mod de actiune cu spectru larg, astfel incat vei combate mai multe specii de daunatori.

Pentru ca plantele tale sa nu fie atacate de insectele daunatoare, recomandarea din partea specialistilor este de a aplica o astfel de substanta inaintea aparitiei acestora. In felul acesta vei putea avea controlul pe care il doresti, iar culturile tale vor creste fara boli.

Pentru ca esti un iubitor de natura, cu siguranta nu iti doresti sa elimini si insectele care nu produc daune culturilor tale. De aceea, ai posibilitatea de a opta pentru un insecticid care actioneaza doar asupra anumitor tipuri de insecte.

De asemenea, daca te ingrijoreaza gradul de toxicitate pe care ar putea sa il prezinte aceste insecticide, afla ca exista formule cu toxicitate redusa. De asemenea, se pot aplica chiar si daca temperatura este ridicata, deoarece nu va influenta in niciun mod calitatile acestora.

Daca insectele si-au facut deja aparitia, atunci tratamentul se poate repeta la 10-14 zile, iar rezultatele vor fi uimitoare. Daca se impune necesitatea repetarii tratamentelor, trebuie sa stii ca le poti repeta de mai multe ori pe an.

De asemenea, daca a sosit vremea recoltarii, nu trebuie realizata mai devreme de 3-10 zile dupa aplicarea ultimului tratament. Acestea se dilueaza cu apa, iar proportia trebuie respectata pentru a obtine cultura mult dorita.

Alege calitatea produselor destinate gradinii tale

Asadar, utilizarea unui pesticid aduce enorme beneficii gradinii tale. Indiferent ca te vei indrepta catre unul de tip bio sau vei alege unul din magazinele specializate, vei observa efectele in cel mai scurt timp. Alege cel mai bun produs pentru gradina ta!

Compania Regal Fermierul se afla in comuna Matca, judetul Galati si este formata dintr-o echipa tanara si dinamica. Comercializeaza produse de calitate superioara, astfel ca tu sa poti alege totul dintr-un singur loc.

Echipa de specialisti de la regalfermierul.ro, iti poate oferi cele mai bune informatii pentru ca tu sa iti poti crea o gradina de exceptie. Daca ai nevoie de sfaturi cu privire la modul de cultivare, dar si alte aspecte, te afli in cel mai potrivit loc.

Alege inteligent!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here