Tot ce ai nevoie pentru un acvariu cu pești

0
326

Un acvariu cu pești poate fi un punct de atracție în casa ta și deși poate părea că peștii sunt animale ușor de îngrijit în comparație cu alte animale de dimensiuni mari, precum câinii sau pisicile, aceștia necesită o atenție specială și un acvariu bine pregătit. De asemenea, este nevoie de grijă și curățenie frecvente în așa fel încât peștii să nu se îmbolnăvească sau să moară. Iată mai jos toate lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare dacă dorești să îți cumperi un acvariu cu pești.

Acvarii pești emag oferte speciale

Care sunt accesoriile necesare pentru acvarii pești?

Pentru început, dacă ai achiziționat un acvariu și vrei să îl pregătești pentru pești, vei avea nevoie de: substrat, decorațiuni naturale sau/și artificiale, sistem de filtrare, încălzitor, sistem de iluminare, pompă de aer, soluții pentru întreținerea apei, teste pentru parametrii apei și produse pentru curățarea acvariului.

După ce te asiguri că ai găsit locul potrivit pentru acvariul tău, vei începe prin a instala acvariul și toate accesoriile necesare. Majoritatea acvariilor vin deja cu sisteme de iluminat, filtru și încălzitor. Pentru iluminarea acvariului, se pot utilizat neoane sau LED-uri. Lumina îți permite să crești inclusiv plante în acvariu. Încălzitorul este foarte important pentru că are rolul de a menține temperatura apei constante, între 25-27 grade Celsius. Temperatura este foarte importantă pentru că are impact asupra sănătății peștilor și a plantelor din acvariu. Filtrul poate fi intern sau extern. Cele interne se introduc în întregime în acvariu și sunt în special utilizate în cazul acvariilor de până la 100 de litri. Cele externe sunt mai practice comparativ cu cele interne și se întrețin mult mai ușor. Pompa de aer are rolul de a introduce aer în apa acvariului. Se montează în exteriorul acvariului și are un furtun și un difuzor de aer.

Următorul pas este să pregătești solul și să alegi decorul pentru acvariu. Ideal ar fi ca nisipul sau pietrișul să fie spălat înainte de a fi pus în acvariu. Elementele de decor trebuie să fie așezate cu grijă și trebuie să ne asigurăm că nu sunt foarte încărcate. Peștii trebuie să aibă loc să înoate. Este bine ca acești pași să fie făcuți înainte de a achiziționa peștii. După ce acvariul a fost montat, iar apa a fost declorinată și ciclată, peștii pot fi introduși treptat în acvariu. De obicei, aceștia se achiziționează într-o pungă. Puteți pune punga direct în acvariu pentru ca temperatura apei să se ajusteze treptat.

Pentru acvarii pești este nevoie ca apa să fie curățată, dar mai ales testată periodic. Parametrii apei sunt foarte importanți pentru ca peștii să aibă un mediu propice creșterii, dezvoltării și traiulul lor. Există teste speciale pentru PH, nitriți, nitrați, duritatea acesteia și a nivelului de clor din apă. Ulterior, trebuie să alegeți tipul de hrană specială pentru tipul de pești pe care îi alegem. Aceasta trebuie să fie cât mai naturală și să varieze pentru a satisface toate speciile pe care le avem în acvariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here