Alegerea celor mai bune jucării pentru câinele dvs.

0
125

Unul dintre cele mai bune lucruri despre a avea un câine este cât de mult le place să se joace, iar alegerea celor mai bune jucării pentru câini este o parte importantă a relației dintre voi.

 

Indiferent dacă vă aduce o minge sau îl urmăriți cum se joacă singur pentru a se distra, jucăriile sunt o parte importantă a bunăstării câinelui dvs. Iată ce ar trebui să luați în considerare, atunci când alegeți cele mai bune jucării din pet shop.

Vârstă

Deși el nu se maturizează așa cum o facem noi, ar trebui totuși să țineți cont de vârsta câinelui dvs. Un cățeluș de trei săptămâni încă are dinții de lapte, așa că jucăriile cu cauciuc mai moale sau țesături de pluș, confortabile, i s-ar potrivi mai bine. De la trei la nouă luni, cățelul dvs. va face dinți, așa că cel mai bine este să evitați cauciucul dur și să vă asigurați că vă aprovizionați cu o varietate de jucării! El va mesteca orice pe care poate pune labele, așa că o varietate bună de jucării de mestecat îl va ține distras de la perechea dvs. preferată de adidași.

 

Odată ce trece de această fază, câinele dvs. va avea un maxilar suficient de puternic pentru jucării din cauciuc mai dure și energie nesfârșită pentru a se juca cu mingi sau sfori. De la vârsta de șapte ani, câinele dvs. senior nu va avea aceeași forță a maxilarului și a dinților ca un câine adult tânăr, dar este totuși important să-i oferiți niște jucării mai moi pe care să le mestece și să vă jucați cu jucării care să-l mențină activ, cum ar fi mingi și bastoane ușor de aruncat. Din fericire, există în pet shop o mulțime de opțiuni făcute special pentru câinii de anumite vârste, care se potrivesc vârstei câinelui dvs., cu dimensiunea și obiceiurile sale personale de mestecat.

Dimensiune și textură

Chiar și la câinii adulți, micul Yorkshire Terrier este puțin probabil să mestece la fel de tare ca și marele Ciobanesc German, așa că vor avea adesea nevoie de jucării care sunt mai potrivite să fie strânse într-un maxilar mai mic. În mod similar, o jucărie prea moale se poate rupe în bucăți și câinele se poate sufoca sau le poate ingera – provocând astfel blocaje gastro-intestinale. Dacă observați că o jucărie începe să prezinte semne de deteriorare – cum ar fi un scârțâit ciudat sau rupturi în țesătură sau umplutură – este de obicei cel mai bine să o înlocuiți.

 

Jucăria de mărime potrivită este de asemenea importantă. Ceva prea mic poate fi înghițit la fel de ușor. O regulă generală este să vă știți că orice lucru suficient de mic pentru a se încadra în spatele molarilor din spate ai câinelui dvs. este un pericol de sufocare.

 

În cele din urmă, veți dori să decideți ce tipuri de jucării vă vor ține cel mai bine câinele ocupat. La fel ca și copiii, câinii vă vor putea indica jucăriile pe care le preferă, în timp.

Tipuri de jucării

Chiar și înarmat cu aceste informații, navigarea pe culoarul jucăriilor din pet shop poate fi un pic confuză. Pe măsură ce faceți cumpărături, luați în considerare aceste tipuri de jucării, în funcție de nevoile individuale ale câinelui dvs.

Minge

Există bile de cauciuc, bile de pluș, mingi de tenis, bile de spumă și multe altele. Fiecare tip sare în moduri diferite. Unele plutesc și strălucesc în întuneric – opțiuni tentante dacă aveți o piscină sau o rutină nocturnă. Această opțiune clasică este o modalitate excelentă de a vă menține câinele activ. Când găsiți mingea de mărimea potrivită pentru câinele dvs., asigurați-vă că este realizată dintr-un material suficient de durabil pentru a nu-l mesteca în bucăți mici. Mingile vă încurajează, de asemenea, să vă implicați, deoarece câinilor le place să joace sau să prindă. Acest lucru vă va ajuta să vă consolidați relația.

Sfoară

Cei mai mulți câini se bucură să joace cu sfori cu stăpânii lor și cu alți câini. Și, deși unii ar putea avertiza împotriva acestui joc pentru a descuraja agresivitatea, dacă câinele dvs. este instruit corespunzător, nu trebuie să vă faceți griji. Poate că cel mai important lucru de reținut cu jucăriile de sfoară este să vă asigurați că câinele dvs. nu o rupe în bucăți. Aceste jucării pot fi realizate și din in, piele, pluș sau cauciuc, deci este necesar să le înlocuiți imediat ce vedeți daune sau observați piese lipsă. De asemenea, este demn de remarcat să evitați să fiți agresivi. Nu smulgeți jucăria din gura câinelui, deoarece acest lucru ar putea duce la probleme mari de sănătate pentru el. Dacă vreți să renunțe la jucărie, trebuie să-l antrenați să răspundă la comenzi precum „lasă-o” sau „eliberează”. De asemenea, în timp ce maxilarul unui câine este foarte puternic, nu este niciodată o idee bună să trageți jucăria pe verticală și să îi ridicați picioarele de pe sol. Acest lucru poate provoca probleme cu maxilarul, gâtul și coloana vertebrală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here