Servicii profesionale mutari mobila

0
79

In ultima perioada, piata serviciilor profesionale de mutari mobila a crescut considerabil, insa si cererea  de astfel de servicii a crescut exponential. Acest lucru se datoreaza faptului ca mobilitatea populatiei a sporit, in aceeasi masura; tot mai multe persoane se muta dintr-o locatie intr-alta, fie in aceeasi localitate, fie dintr-o localitate intr-alta, din motive profesionale sau personale.

Serviciile profesionale de mutari mobila sunt din ce in ce mai solicitate, deoarece exista o serie de avantaje categorice, care indreapta clientii spre astfel de servicii, in loc sa apeleze, ca pe vremuri, la rude si prieteni.

In primul rand, prestatorii de servicii profesionale de mutari mobilatransport mobila  dispun de logistica specifica necesara unei astfel de operatiuni – masina de transport propriu zisa, chingi, carucioare, rampe, echipament de protectie, unelte de tamparie potrivite pentru demontare si montare. Mobilierul transportat cu ajutorul chingilor sau al carucioarelor este in siguranta, mult mai putin predispus deteriorarilor. In plus, personalul este instruit sa fie atent la acele portiuni din terenul de transport, unde riscul de deteriorare este mai crescut – la colturi, pe scari, etc…. De asemenea, in unele cazuri se poate recurge la demontarea unor elemente dintr-o piesa de mobilier, tocmai pentru a usura transportul, si remontarea lor la noua locatie. O astfel de operatiune este destul de sensibila, cei neinitiati putand provoca daune uneori ireparabile, intr-o astfel de situatie. Personalul unei firme specializate va adopta cele mai bune metode de mutare si transport, pentru a asigura siguranta manipularii. Personalul unei firme specializate de mutari mobila va asigura o manipulare eficienta, folosindu-se de logistica specifica, astfel incat si timpii de lucru vor fi optimi.

Intr-o astfel de activitate, forta muschilor poate reprezenta un atu important, insa nu este totul. Logistica este foarte importanta, pentru asigurarea securitatii in munca si pentru eficientizarea intregii activitati. De asemenea, personalul unei astfel de firme trebuie sa cunoasca cele mai potrivite tehnici de impachetare, de pastrare a pieselor de mobilier in cea mai buna stare, astfel incat transportul dintr-o locatie intr-alta sa nu produca deteriorari. Suprafetele lucioase, din lemn, au nevoie de protectie speciala, impotriva unor potentiale zgaraieturi sau pete. Podeaua – parchet, gresie, etc –  trebuie, de asemenea, protejata impotriva deteriorarilor. Scarile si usile trebuie, mereu, avute in vedere, ca portiuni cu risc mai crescut de provocare a daunelor. Exista cazuri in care anumite piese de mobilier trebuie transportate cu tot ceea ce este in ele; in aceste conditii, acestea trebuie bine infoliate, pentru a proteja nu doar piesele de mobilier respective, ci si continutul lor. O firma specializata in mutari mobila va transporta mobila de la o locatie la alta, in perfecta stare.

Chiar daca unii ar putea spune ca activitatea de mutari mobilatransport mobila este o activitate destul de banala, totusi nu se incadreaza printre cele ce pot fi tratate cu superficialitate. Este nevoie de foarte multa atentie la detalii, de planificare anterioara, de punerea la punct a unei strategii atat in privinta mutarii, cat si in privinta transportului propriu-zis, astfel incat intreaga operatiune sa se desfasoare in cele mai bune si mai sigure conditii. Este o activitate care presupune masuri de siguranta bine puse la punct, pentru a preveni atat accidentele umane, cat si deteriorarea mobilierului transportat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here