Care de bun este testul rapid antigen COVID-19?

0
24

Suntem inca in sezonul rece, timp in care tot mai multe persoane sunt supuse riscului de infectare cu diferite viroze, si chiar COVID-19. Caci asa dupa cum ni se comunica zilnic, nu am scapat inca de amenintarea virusului SARS-COV-2. Ba mai mult decat atat a aparut si o noua tulpina a acestuia.

Problema principala in sezonul rece este faptul ca nu putem sti daca avem o simpla raceala, ori gripa, ori suntem infectati cu virusul SARS-COV-2, pentru ca simptomele sunt atat de asemanatoare. Pentru a sti exact daca suntem sau nu infectati cu COVID-19, trebuie sa ne testam. Prin testare, ne vom lamuri daca avem sau nu COVID si putem actiona in consecinta. In momentul actual, pe piata din Romania exista mai multe tipuri de teste, si anume:

Dar astazi ne vom axa atentia pe testul rapid antigen. De ce? Pentru ca sunt cele mai noi si mai rapide teste COVID-19. Acest tip de test cauta si detecteaza antigenele virale, adica o parte a virusului pe care sistemul nostru imunitar o recunoaste. Pentru a putea face acest lucru este necesara o proba de secretie nasofaringiana prelevata de la persoana suspecta a fi infectata. Proba poate fi prelevata atat de cadrele medicale, cat si de fiecare dintre noi. Dar atentie, cu cat proba este prelevata intr-un mod cat mai corect, cu atat rezultatul este mai precis. Testele rapide antigenice se recomanda a se efectua in maxim 5 zile dupa data debutului, prezenta simptomelor sau in maxim 7 zile dupa data expunerii. Daca ai efectuat un test rapid antigenic, este recomandat sa efectuezi dupa si un test PCR.

Avantajul acestor teste, pe langa faptul ca este usor de aplicat, este faptul ca este mai ieftin si are rezultate imediati. Mai exact, vei afla daca esti infectat sau in 10 – 15 minute de la testare, in functie de tipul de test ales. Dar ca sa ai o idee si mai bine conturata, testele PCR iti vor oferi un rezultat in 24 – 48 de ore de la testare.

Un alt avantaj major al acestor teste este faptul ca pot indica infectia cu COVID-19 in faza acuta a bolii. Mai mult decat atat, daca infectia este activa, o poate detecta si in cazul persoanelor care nu prezinta niciun simptom specific bolii.

De asemenea, este un avantaj major ca testele pot fi comandate de pe internet si le poti primi acasa, fara sa fie nevoie ca tu sa te deplasezi din locuinta.

Daca crezi ca este posibil sa fii infectat cu virusul SARS-COV-2, poti comanda un test rapid antigen de pe medplaza.ro. De la ei poti achizitiona si cel mai ieftin kit, acesta are un pret de 145 lei, fiind redus de la 213,82 lei.

Nu e niciodata o idee rea sa te documentezi din mai multe surse, ba te incurajam sa faci acest lucru. Prin urmare iti recomandam sa citesti si: Ce spun medicii romani despre eficienta testelor rapide antigen.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here