Laptop-uri folosite: laptop second hand sau laptop refurbished?

0
86

Laptop-urile folosite pot reprezenta o foarte buna optiune de cumparare, atunci cand exista limite stricte de buget, dar si anumite necesitati de utilizare imposibil de compensat altfel. In cazul optiunii de cumparare pentru un laptop folosit – laptop second hand sau laptop refurbished – trebuie, neaparat, sa se tina cont de o serie de elemente, care sa asigure succesul achizitiei. In primul rand, trebuie avute in vedere marcile care au produse cu performante de utilizare si durabilitate superioare. Marci precum Dell, Lenovo sau HP, pot reprezenta optiuni potrivite, din acest punct de vedere; exista serii de produse ale acestor branduri, care prezinta si o mare flexibilitate, prezentand posibilitati destul de ample de upgrade, la nivel de RAM sau stocare. Pe de alta parte, review-urile produselor devin foarte importante, in cazul unei astfel de achizitii; un produs cu review-uri bune din partea utilizatorilor prezinta mai multa incredere. Mai mult decat atat, un laptop folosit – second hand sau refurbished – trebuie sa fie prezentat in detaliu, in anuntul de vanzare, cu poze clare, din mai multe unghiuri, care sa corespunda realitatii; vanzatorul trebuie sa ofere potentialilor cumparatori posibilitatea de feed-back, astfel incat acestia sa isi plaseze potentialele intrebari si sa obtina lamuririle de care au nevoie pentru a decide cumpararea. Un pret prea mic al produsului, poate ridica intrebari cu privire la veridicitatea facilitatilor pe care le ofera produsul respectiv; in multe cazuri, un pret excesiv de mic poate fi datorat unei incercari de inselatorie.

Multe persoane se intreaba care este diferenta intre un laptop refurbished si un laptop second hand, avand in vedere ca, in ambele cazuri, este vorba despre laptop-uri anterior detinute de altcineva, chiar folosite de altcineva. Spre deosebire de laptop-urile second hand, laptop-urile refurbished  pot fi si noi, produse returnate sau folosite pentru expunere la raft, deci produse neutilizate anterior. Refurbished poate sa se refere si la un  laptop folosit, care a fost testat, reconditionat si readus aproape sau total, la starea sa initiala, in ceea ce priveste aspectul si functionalitatea. Second hand se refera la un produs detinut si folosit, anterior, de un utilizator, produs care, ulterior, este vandut altcuiva; motivele vanzarii ridica, de multe ori, semne de intrebare, in privinta acestor produse.  Este produsul functional sau este vandut din considerente de nefunctionalitate? Sau poate, pur si simplu, detinatorul il vinde pentru a-si cumpara altul, cu facilitati de utilizare superioare, sau pentru ca nu mai are nevoie de el. Mai multe detalii pe site-ul laptopdell.ro.

Ca si in cazul produsului second-hand, si atunci cand se face vorbire despre un laptop refurbished, este foarte important cine vinde acel produs. Exista firme specializate in produse refurbished, in cazul de fata, laptop-uri refurbished, care sunt de mare incredere si care vand produse de foarte buna calitate. De asemenea, marile brand-uri si-au realizat divizii specializate in produse refurbished, la fel de cautate de catre cei care isi doresc un produs de calitate, dar care nu isi permit sa il cumpere nou. Produsele refurbished de incredere, de regula, vin cu o garantie mai redusa (intre 90 de zile si un an) si cu descriere clara a produsului, inclusiv a eventualelor neajunsuri pe care le-ar putea prezenta. Atentie, o descriere de genul “o mica zgaraietura pe ecran” trebuie verificata si fizic, avand in vedere ca, in timpul utilizarii, respectivul defect s-ar putea dovedi realmente deranjant. Se poate opta, astfel, fie pentru verificarea si achizitia fizica, fie pentru achizitie online, foarte frecventa, in ultima perioada, care da posibilitatea de retur a produsului, intr-un numar de zile.

Cumva, din anumite puncte de vedere, un produs refurbished poate prezenta mai multe garantii decat un laptop second hand, insa, probabil, si un pret ceva mai crescut. O achizitie informata, bine documentata, poate oferi cumparatorului, in ambele cazuri, un produs care sa ii satisfaca perfect necesitatile de utilizare, pentru cativa ani buni inainte. Pentru o optimizare seo de succes intra pe seocom.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here