Raed îi ia locul lui Cîțu!/Vor să-l țină pe Lucian Bode departe de ”jocurile de culise” ale MAI!

0
27

Este, de departe, marele beneficiar al pandemiei de COVID! Fie și doar din prisma jocurilor de culise absolut halucinante făcute în ultimele zile ale anului 2020 la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, parcă special pentru ca sfera de influență oricum uriașă a secretarului de stat Raed Arafat în cadrul MAI să atingă noi ”culmi istorice”! Și ca Raed Arafat să poată împărți zeci de noi funcții de conducere în stânga și în dreapta, într-o perioadă în care pandemia a blocat practic întreg acest proces, pentru toate celelate structuri. Sau să își facă deja un ”cap de pod” tocmai în curtea Academiei de Poliție, acolo unde, după cum dezvăluiam în exclusivitate, MAI va construi de la zero un nou spital ultramodern, costurile ridicării fiind estimate la cel puțin câteva zeci de milioane de euro. Cu tot cu achiziția de dotări depășindu-se oricum suta de milioane de euro ! Damian al lui Raed știe!

Raed Arafat își extinde ”sfera de influență”, cu sprijinul noului aliat Bogdan Despescu

Iar toate aceste ”modificări ale modificărilor” unor ordine interne sau tot felul de alte acte normative au avut loc pe ultima sută de metri a anului 2020. Atunci când cam toată lumea se pregătea deja de Sărbători, când fostul ministru Marcel Vela își ”lingea rănile” iar actualul Lucian Bode nici nu apucase să își mute efectele personale din biroul de la Transporturi în cel de la Interne. Și când, drept urmare, la butoanele operative ale Ministerului de Interne a rămas același secretar de stat Bogdan Despescu. Însă ”bomboana pe coliva” vechii împărțiri a sferelor de influență din MAI a fost așezată prin modificarea ”Ordonanței 11” din 2020! Modificare care, deși la prima vedere poate părea o simplă ”căpușă” birocratică la zecile de documente oficiale privitoare la combaterea pandemiei de COVID reprezintă trecerea lui Raed Arafat la ”next level” ! Cel de la care devine nu doar ”omul indispensabil” de la Interne, dar prin care Raed Arafat îi ia practic locul premierului Florin Cîțu în ceea ce privește luarea deciziilor cu privire la majorarea ”stocurilor” necesare în vederea combaterii COVID! Propuneri pe care de acum înainte nu le mai face președintele CNSU, adică premierul Florin Cîțu, ci vicepreședintele CNSU, adică secretarul de stat în MAI, Raed Arafat !

Oare Florin Cîțu o fi prins de veste de ”șmenuirea” Ordonanței 11…?

Astfel că stocurile pot ”exploda”, inclusiv cu alte ”noi categorii”! Totul sub ochii feciorelnici ai procurorilor anticorupție, cei care nu îndrăznesc încă să tureze ”motoarele” DNA nici măcar după rapoartele informative care identifică dedesubturile ”puciului de la MAI”!

Blat cu Despescu!

Este greu de crezut că acest ”circuit al hârtiilor” identificat în ultimele zile ale anului ar fi putut fi realizat fără știința secretarului de stat Bogdan Despescu. Mai ales că acesta dispune la nivelul întregului minister de propriul ”avertizor de integritate”, nimeni altul decât ”stăpânul căsuțelor” din MAI, consăteanul Valentin Minoiu, cel pe care tocmai ce l-a făcut chetsor. Drept urmare, inițiații sistemului merg pe varianta de lucru a unui ”blat” de ultimă oră între secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat. Cei care astfel speră să îl țină pe noul ministru Lucian Bode cât mai departe de ”circuitele subterane” ale MAI, pentru a nu le încurca jocurile… Oricum, uite că în plină pandemie, prima mutare a fost făcută prin chiar modificarea structurii organizatorice a Ministerului Afacerilor Interne! Astfel că, în pregătirea ”marii reorganizări” a lui Marin Lucian, pe care o dezvăluiam chiar zilele trecute, a fost modificată Anexa 1 de la HG nr. 416/2007. Ceea ce a condus la perturbarea întregii organigrame a aparatului central al MAI, în sensul schimbării denumirii Direcției Generale Management Urgențe Medicale în Direcția Generală Urgențe Medicale. Adică ”urgența absolută” a MAI în ultimele zile ale lui 2020 a fost să se scoată cuvântul ”management” din denumirea unei Direcții! Pare absurd… Numai că sub acest pretext a fost ”inventată” chipurile o ”altă” structură, în cadrul căreia au fost înființate alte două Direcții distincte!

Vor să-l țină pe Lucian Bode departe de ”jocurile de culise” ale MAI!

Astfel că în cadrul ”noii” Direcții Generale de Urgență Medicală a fost înființată atât Direcția pentru Protecție Civilă, cât și o Direcție pentru Suport Decizional! Toate în subordinea directă a secretarului de stat Raed Arafat, bineînțeles! Cel care astfel, în timp ce tot ministerul a fost afectat de procedeul de radiere a unor funcții vacante din alte structuri inclusiv operative pentru a se înființa Poliția Animalelor sau Poliția pentru supravegherea școlilor, primește în propria-i ”ogradă” zeci de noi funcții, multe dintre ele de conducere! Ceea ce va pune o presiune suplimentară pe bugetul oricum greu încercat al MAI-ului, cele două noi Direcții înființate pentru Raed Arafat însemnând implicit alocarea unor noi indicatori de finanțare. Și uite cum, în timp ce ministerul ”fierbe” deja, zeci de mii de cadre fiind ”încinse” de ”înghețarea” veniturilor care trebuiau majorate până în 2022, conform Ordonaței 153, Raed Arafat are la dispoziție zeci de posturi de împărțit, multe de conducere, pentru cele două noi Direcții.

Însă ”blatul” cu Despescu pare să fi fost întins și în vederea ”gestionării” construcției noului spital al MAI, din curtea Academiei de Poliție. Și unde, după cum dezvăluiam în ”lovitura” din 1 decembrie anul trecut, Bogdan Despescu are propriile ”interese strategice”. Numai că, în timp ce forțează să își ”securizeze” Logistica și Achizițiile pe ”axa Dragnea – Peligrad”, Despescu a acceptat să ”întoarcă privirea” la concursul prin care, după cum dezvăluie un raport informativ incendiar intrat în posesia noastră, noul aliat Raed Arafat și-a ”transefrat” omul de la IGSU la Spitalul ”Gerota”. Fostul colonel, actual comisar șef Mihai Damian, cunoscut în sistem și drept ”omul lui Raed” devenind noul adjunct al directorului de la ”Gerota”, în urma câștigării unui concurs ”om pe post”! Și implicit cel care va gestiona o bună parte din bugetul pentru construcția ”noului Gerota”, viitorul spital din curtea Academiei de Poliție!

Premierul, ”șmenuit” prin modificarea Ordonanței 11/2020!

Însă de departe marea lovitură dată de Read Arafat la sfârșitul lui 2020 este modificarea Ordonanței 11/2020 privind stocurile de urgență medicală și luarea măsurilor necesare aferente carantinei. Și prin care au fost ”șmenuite” mecanismele de actualizare a necesarului respectivelor stocuri, ca și adăugarea de noi categorii de produse medicale și echipamente sanitare! Fiind astfel prevăzute și majorările cantităților considerate necesare. Și care urmează a se efectua de acum strict la propunerea vicepreședintelui CNSU, ci nu a președintelui CNSU, adică a premierului, ca până acum! Adică la cea a lui Raed Arafat, ci nu a lui Florin Câțu! Astfel că ”Doctorul” a scăpat practic și de ultimul ”filtru” care îi putea încurca ”socotelile”! La propriu sau la figurat…

NU RATA MÂINE! Amănunte incendiare despre ”dedicațiile” concursurilor organizate pentru ocuparea unor funcții de conducere la vârful IGJR, IGPR, DGA și structurile centrale ale MAI! Au fost identificați ”marii favoriți”! Măsuri ”draconice” de monitorizare! Ce post și-a păstrat Despescu pentru sine!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here