Care sunt tarile care au impus restrictii pentru romani

0
14

Care sunt tarile care au impus restrictii pentru romani din cauza creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus?

Locuitorii din 24 de județe din România sunt plasați, începând de la 1 august, în „zona roșie”, de către autoritățile belgiene.

Acest lucru înseamnă că persoanele care provin din Prahova, Brașov, Dâmbovița, Buzău, Alba, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Brăila, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea, Arges, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea și care vor să călătorească în Belgia vor fi obligate să se testeze și să stea în carantină.

Grecia – toți românii care merg în vacanță sunt obligați să prezinte un test negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul prezentării la Vama Kulata-Promachonas. Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective. De asemenea, românii pot fi testați aleatoriu în Grecia și sunt obligați să completeze formularul electronic PLF/Passenger Locator Form.

Marea Britanie – Și această țară a impus românilor să se testeze și să stea în izolare, o anumită perioadă după ce trec granița. ​Înainte de a călători, persoanele vor avea obligația să indice adresa la care se vor auto-izola și traseul de la frontieră până la destinația respectivă, prin completarea unui formular online disponibil pe pagina www.gov.uk/uk-border-control. Încălcarea dispoziției privind autoizolarea este pedepsită cu amendă de până la 1.000 de lire sterline.

Cipru – a interzis turiștilor din România să mai intre pe teritoriul său. Cei care au proprietăți și au dublă cetățenie sunt ​obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile.

Italia – Românii care intră în această țară trebuie să stea 14 zile în izolare.

Ungaria – testează românii la graniță, iar dacă aceștia prezintă simptome le este refuzată intrarea în această țară. Sunt acceptate și teste făcute în România.

Austria –  a reluat zborurile cu România începând cu 1 august, dar vrea ca testele prezentate la graniță să nu aibă un termen de valabilitate mai mare de 72 de ore. În plus, poate impune o izolare timp de 10 zile.

Cehia – Imediat după intrarea pe teritoriul Cehiei, românii trebuie să își notifice sosirea, telefonic sau prin alt mijloc de comunicare, la Direcția de Sănătate Publică pe raza căreia se află locul de reședință declarat (hotel, locuință) și să se supună, pe cheltuială proprie, testării pentru COVID-19, în situația în care autoritatea de sănătate publică nu a dispus alte măsuri de carantină.

Danemarca – Începând cu 1 august 2020, cetățenii care vin din România vor putea continua să călătorească în Danemarca doar în baza unui motiv întemeiat (nicidecum în scopuri turistice), conform listei stabilite de autoritățile daneze competente, care se regăsește mai jos, precum și pe site-ul Ambasadei României la Copenhaga la următorul link: http://copenhaga.mae.ro/local-news/2343. În cazul în care aceștia prezintă simptome clare de infecție (tuse uscată, febră etc.), autoritățile daneze pot refuza intrarea.

Elveția – Românii care merge în această țară vor sta în carantină, timp de 10 zile, chiar dacă prezintă un test negativ. Nerespectarea regulilor de carantină se amendează cu 10.000 de franci elvețieni.

Slovenia –  Guvernul sloven a anunţat impunerea unei perioade de izolare de 14 zile pentru persoanele venite din România.

Olanda – ca și Elveția, autoritățile olandeze impun românilor o perioadă de autoizolare de 14 zile, chiar dacă prezintă un test Covid 19 negativ.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here