Ce intelegem prin modelare 3D?

0
39

Ce intelegem prin modelare 3D?

 

Modelarea 3D este un proces de creatie al unui model tridimensional al unui obiect fizic, al unei scene sau al unei cladiri prin intermediul unui program 3D. Datorita serviciului de modelare 3D sau prin randare, se pot reproduce virtual marimea, forma si textura unui obiect real sau imaginar.

Modelarea 3D este un domeniu complex exploatat de catre profesionistii din domeniul designului interior sau al arhitecturii si nu numai. Dar si serviciile de randare

Care sunt avantajele modelarii 3D? 

Arhitectii, promoterii imobiliari, dar si inginerii se bazeaza cel mai adesea pe desene si pe planuri 2D ale proiectelor lor, pentru a-i ajuta in munca depusa.

Dar, totusi, aceste modele realizate sau asistate de catre calculator in 2D nu furnizeaza mereu specialistilor si profesionistilor precizia de care au nevoie pentru a-si duce la bun sfarsit proiectele sau pentru a le permite sa reprezinte de exemplu, rezultatul final al unei cladiri, proiect imobiliar inainte de finalizarea sa.

Modelarea 3D si randarea sunt folosite de catre specialisti din lumea intreaga pentru a ameliora eficienta si estetica realizarilor lor.

Modelarea 3D versus randarea 3D. Modelarea 3D reprezinta etapa de creare a unui obiect a unei scene sau al unei cladiri cu ajutorul unui program 3D.

Randarea 3D este etapa care permite permite de a reda o aparenta reala a unui obiect, unui mobilier sau unei cladiri datorita unui program care pleaca de la dimensiuni tridimensionale obtinute de la faza de modelare 3D.

Randarea 3D cuprinde texturarea, umbrirea, lumina artificiala, lumina soarelui, reflexia, transparenta, etc.

Se vor putea realiza astfel obiecte mai mult sau mai putin complexe, cladiri, peisaje sau medii virtuale.

Modelarea 3D va permite deci transpunerea in situatii concrete a ideilor tale inainte de a se incepe procesul de fabricatie. Este un excelent instrument deci atunci cand vrei sa iti prezinti proiectele de amenajare interioara sau de renovare.

Modelarea 3D permite realizarea de proiecte foarte complexe si poate ameliora comunicarea dintre clienti si profesionisti. Proiectele vor fi prezentate intr-o maniera vizuala, folosindu-se cel mai atractiv suport. Detaliile sunt foarte bine ingrjite, vizionarile sunt foarte realiste si concrete, se pot face anumite modificari si se pot corecta chiar unele greseli. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here