Si nu a inceput oficial campania electorala: Scandal la Ploiesti!

0
215

Si nu a inceput oficial campania electorala: Scandal la Ploiesti! Candidatul PNL, Andrei Volosevici, și mai mulți reprezentanți PSD se contrează pe o temă banală.

Totul a pornit de la propunerea lui Volosevici, făcută pe 3 iulie:

Guvernul liberal a aprobat, prin Ordonanța de Urgență nr. 70 /2020, gratuitatea elevilor pentru serviciile publice de transport local rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic.
Cheltuielile sunt suportate în proporție de 50% de la bugetul de stat și 50% din bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale pe raza cărora domiciliază elevul.
Având exemplul Brașovului și al Consiliului Local Sibiu, care deja și-au însușit aceste modificări legislative, îmi exprim speranța că și la Ploiești va fi pusă în aplicare această Ordonanță, prin inițierea, de urgență, a unui proiect de hotărâre, astfel încât și copiii din orașul nostru să poată beneficia de aceste drepturi legale.” – a scris Andrei Volosevici.

Replica a venit imediat, de la consilierul PSD George Botez:

“Incredibil ! In anul 2018 am semnat proiectul cu gratuitatea transportului pentru elevi in Ploiesti! Azi, un candidat la fotoliul de primar propune ca in Ploiesti sa se aplice nu’s ce act normativ dat de Guvernul Lucovid “Izolare” Orban pentru a face si la Ploiesti transportul gratuit pentru aceeasi elevi ! Nu este posibil sa tratezi cu atat de multa superficialitate o asemenea problema ! Sa te apuci sa apari pe retele de socializare cu o asemenea sustinere, fara a avea habar de problema pe care o discuti ! Diletantilor ! Ploiestiul nu e nici carciuma si nici maidan !
PS Pentru deontologi : verificati urmatoarele hotarari de consiliu local : HCL 354/18.10.2017 si HCL 258/2018 – ultima forma ! Si apoi vedeti cine vorbeste tampenii !”

Nici senatorul Radu Oprea, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului, nu  a vrut să rateze ocazia de a-și critica adversarul direct.

PNL-iștii se fac de râs.

Rupt de realitate, Volosevici a venit cu o idee de aplicare rapidă a prevederii legislative care permite autorităților locale să sprijine transportul gratuit pentru elevi.

Dar NU ȘTIE că la Ploiești acest lucru se întâmplă din 2017. De când inițiativa consilierilor locali PSD a fost votată în unanimitate. Deci, în Ploiești transportul este gratuit pentru elevi de trei ani de zile.

Dacă PNL-iștii ar fi interesați în mod real de soarta copiilor, atunci ar găsi resursele bugetare pentru dublarea alocațiilor. Dacă nu, totul este doar propagandă.” – a scris Radu Oprea.

Duminică 5 iulie, candidatul PNL a revenit cu o nouă explicație, ca să priceapă toată lumea:

Despre diletanți și diletantism

Cu două zile în urmă aminteam despre Ordonanța de Guvern care stabilește gratuitatea în mijloacele de transport în comun pentru toți elevii.
Nu foarte uimit de jignirile lor și de lipsa de profesionalism, asist de atunci la un spectacol penibil în care reprezentanți ai PSD explică cum că habar nu am că elevii din Ploiești beneficiază de transport gratuit: Minciună!!!
Hotărârile de Consiliu Local la care se face referire plafonează gratuitatea la un venit de 2364 lei/membru de familie, iar eu propun alinierea la legislația care prevede gratuitate pentru elevi, fără plafonare.
Vă opuneți, stimați membri ai PSD? Exprimați-vă clar! Și mai lasați injuriile, că nu aduc voturi! Și nu vă mai păcăliți propriul candidat la primărie!
Mie îmi place competiția, dar cea corectă, pe proiecte și realizări, despre care voi nu aveți habar!
Cu un lucru sunt de acord: trebuie să terminăm cu diletanții din Ploiești! Abia aștept să mi se ceară exemple în acest sens…
“.

Întrebarea noastră este: dacă așa arată confruntarea politică, într-o perioadă premergătoare campaniei electorale, cum va arăta atunci? Să ne așteptăm la înjurături, vorbe de ocară, miștouri ieftine și bălăcăreală ca la piață?

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here