In ce situatii ai nevoie de fisa medicala pentru permis?

0
31
fisa medicala permis

Cand vine vorba de obtinerea unor documente importante, nu toate persoanele stiu care sunt demersurile pe care trebuie sa le faca pentru a intra in posesia lor.

Spre exemplu, in situatia obtinerii unui permis de conducere, viitorii soferi trebuie sa se prezinte la DRPCIV (Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor) cu o serie de acte care sa ateste faptul ca vor putea dobandi calitatea de conducator auto. Unul dintre acele acte este fisa medicala pentru permis.

Acest document poate fi emis doar de clinici autorizate si demonstreaza abilitatea unei persoane de a conduce autoturisme, din punct de vedere medical si psihologic. Importanta acestei fise este cu atat mai mare atunci cand vorbim de persoane cu diverse afectiuni, care isi doresc sa devina soferi.

Spre exemplu, fisa medicala permis poate fi obtinuta in cel mai scurt timp la clinica Standard Med, al carei site este disponibil la adresa www.fisamedicala.info. Aici, specialistii sunt prezenti in acelasi interval orar, astfel incat cei care ajung pentru consultatie sa poata trece pe la fiecare specializare in parte si intregul proces sa dureze fix o ora si jumatate.

La capitolul tarife, pretul pentru acest document este de doar 135 de Lei. In cazul in care durata intregului demers depaseste o ora si jumatate, reprezentantii clinicii se obliga sa restituie jumatate din suma platita.

Ce documente sunt necesare la programarea din cadrul clinicii?
La programarea din cadrul clinicii Standard Med, cei care isi doresc sa obtina fisa medicala permis trebuie sa aiba urmatoarele documente asupra lor:

– carte de identitate;
– fisa de scolarizare – doar in cazul persoanelor care urmeaza scoala de soferi;
– adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze ca solicitantul este apt pentru a conduce autovehicule (sau parafa din partea medicului de familie pe fisa pentru permis auto la punctul B), in cazul in care pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
– scrisoare medicala de la medicul diabetolog sau cardiolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca solicitantul este apt pentru a conduce (in cazul bolnavilor de diabet sau de inima).

Totodata, persoanele cu probleme oftalmologice sau care poarta ochelari de vedere sunt rugate sa ii aduca atunci cand se prezinta la unitatea medicala.

Fisa medicala pentru permis are o valabilitate de 6 luni de la data intocmirii si poate fi folosita pe intreg teritoriul Romaniei, indiferent de locul in care a fost emisa. Acest document este necesar doar pentru obtinerea unui permis cu o noua valabilitate, mai exact doar pentru schimbarea unuia expirat sau obtinerea unui permis nou.

Insa exista si situatii in care NU este nevoie de aceasta fisa:

– cand permisul a fost pierdut;
– daca permisul a fost furat;
– cand permisul s-a deteriorat;
– daca titularul permisului si-a schimbat numele (insa permisul este inca valabil).

Standard Med, cunoscuta si sub numele de fisamedicala.info, este un centru medical care ofera servicii bazate pe eficienta, confort, accesibilitate, seriozitate si profesionalism. In acest loc, obtinerea unui document atat de important precum fisa medicala pentru permis nu mai este o corvoada, ci o normalitate!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here