AMBASADORUL ROMANIEI IN CHINA A FACUT PRAF, LA BETIE, UN AUTOBUZ DIN BEIJING

0
206

(Preluare Inpolitics):

Ambasadorul român la Beijing, Vasilică Constantinescu, ar fi provocat un accident grav în capitala chineză, după ce a condus mașina în stare de ebrietate și a intrat într-un autobuz. Deși fapta s-a produs acum cîteva săptămîni, Ministerul român de Externe nu a suflat nici pînă azi vreun cuvînt pe acest subiect.
Dezvăluirea a fost făcut de către Dan Tomozei, jurnalist român care activează în China, într-un interviu acordat lui Ion Cristoiu.
”Avem un ambasador care se urcă beat la volan, face accident, distruge o mașină diplomatică și un autobuz, fuge de la locul accidentului, fiind băut și se ascunde în reședința diplomatică”.
Ziaristul mai spune că diplomatul cu înclinații bahice are inclusiv obiceiul de a plesni fizic subordonații din ambasadă.
Tomozei, care l-a intervievat pe Constantinescu în 2017, imediat după numirea acestuia la post, mai enumeră și altă ispravă a diplomatului român. El a dezvăluit că în perioada pandemiei, ambasada României de la Beijing a fost singura dintre toate care a refuzat, fără explicații, ajutoarele oferite de statul chinez, sub formă de zeci de tone de materiale sanitare șamd. În schimb, Tomozei susține că statul român s-a plîns de pomană că i s-au livrat din China materiale sanitare necorespunzătoare, pentru că oficialii de la Beijing au explicat clar că României i s-a livrat de către furnizorul chinez exact ceea ce au comandat, prin intermediarii folosiți, nimic mai mult.
Tomozei mai spune că diplomații români de la ambasada din China s-au numărat printre intermediarii respectivelor importuri de materiale.
”Noi refuzăm tot timpul dialogul, am ajuns să avem doar vreo 10 oameni la ambasadă, de la 60 cîți erau altădată.Vă dați seama ce diplomați avem aici (în China n.n.) dacă noi suntem singura țară dintre cele din Europa Centrală și de Est care a sărbătorit anul trecut, la Beijing, trei decenii de la căderea comunismului. Cine aprobă toate nebuniile astea la București?” s-a întrebat, retoric, ziaristul român.

Articolul AMBASADORUL ROMANIEI IN CHINA A FACUT PRAF, LA BETIE, UN AUTOBUZ DIN BEIJING apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here