Inca doua noi decese in Prahova, cauzate de noul virus

0
226

Inca doua noi decese in Prahova, cauzate de noul virus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Este vorba despre pacienți cu diabet zaharat.

A treia victimă din județ este un bărbat de 68 de ani, internat mai întâi la secția de Boli Infecțioase – Movila a SJU Ploiești, pe 28 aprilie, apoi transferat, după o zi, la Spitalul Municipal Câmpina, pe secția de terapie intensivă.

Bărbatul a decedat pe 30 aprilie. Suferea și de diabet zaharat tip II și avusese un infarct miocardic acut sechelar.

A patra victimă din județ este o femeie în vârstă de 65 de ani, internată la Spitalul Județean de Urgență  Ploiești pe 1 mai. Începând cu 2 mai, a fost transferată pe secția de terapie intensivă.

A decedat pe 4 mai, la o zi după ce fusese confirmată cu COVID-19. Suferea de insuficiență cardiacă, avea o boală pulmonară care necesita oxigenoterapie și diabet zaharat dezechilibrat.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 71 de prahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, patru au decedat, iar 38 au fost declarați vindecați și externați.

În data de 05 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova 71 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În carantină instituționalizată se află 247 de persoane.

Ziarul de Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here