Cutremur în ANAF! BCCO a ridicat ”agenda vameșilor”!

0
332

(Preluare National – Catalin Tache):

Pe 17 decembrie 2019 îl avertizam cât se poate de tranșant pe ministrul Finațelor :” Cîțu, nu-ți băga mortul la Vamă”! Dezvăluind că deja este luată în vizorul contrainformativ ”morișca” de CV-uri băgate pe sub mână, la mapa sistemului, pentru a fi semnate de Cîțu. Cel care trebuia astfel să definitiveze noua organigramă de la Vama Constanța Sud Agigea, pentru ca lucrurile să reintre ”în normal” la cea mai mare poartă de intrare a mărfurilor în România și implicit în Uniunea Europeană.
S-a luat urma containerelor de contrabandă din Portul Constanța Agigea Sud
Iată însă că degeaba am atras încă de atunci factorilor decidenți atenția să fie cu mare băgare de seamă pe mâna cui lasă Vama de la Constanța Agigea Sud, că interesele ”nemuritoarei” grupări de aici au fost mai puternice. Numai că, ghinion, tocmai când această grupare rămasă la vârful zonei gri a combinațiilor se credea din nou intangibilă, ea a fost puternic lovită pe 30 aprilie. Atunci când o percheziție de această dată pe bune a BCCO a zguduit nu doar Portul, dar și vârful ANAF! Pentru că în urma confiscării unui container cu țigări de contrabandă, ofițerii de la crimă organizată nu au mai stat prea mult pe gânduri și au descins în forță la sediul societății suspectate că ar fi fost folosită pentru falsificarea documentelor de import!
Le-au luat computerul!
Astfel că, după interceptarea containerului ce urma să părăsească terminalul de containere CSCT Agigea, ofițerii BCCO au ridicat toată aparatura informatică, computere, imprimante și scanere, de fapt toată aparatura găsită în biroul comisionarului vamal și suspectată de întocmirea documentelor false de import. Iar percheziția se anunță una cu atât mai interesantă, cu cât sursele noastre susțin că ancheta ar viza tot vechiul trio PREDILECT – Tiberiu Roșu – Parfenie Lică Octavian. Iar cum ”nea Lică” este un vameș de școală veche, care păstrează totul notat cu sfințenie, chiar că dacă acesta ”tușește” în fața procurorului, ”răcesc” pe loc mulți din ”capii” ANAF sau chiar ai Ministerului Finanțelor. Astfel că este binevenită ”dublarea” anchetei BCCO de declanșarea unei operațiuni informative mult mai complexe, pentru că dacă nu se ajunge la București, atunci degeaba le-au luat computerul, ”agenda vameșilor”! Numai că o parte a ”lotului” care se conturează în dosarul BCCO se regăsește și pe ”lista scurtă” a unor denunțuri cercetate de structurile centrale ale MAI, astfel că… vom reveni cu amănunte!

Articolul Cutremur în ANAF! BCCO a ridicat ”agenda vameșilor”! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here